29.11.12

Kunstmarkedets historie

Etter den industrielle revolusjonen ble kunstneren en aktør på et fritt marked, noe som førte til store endringer i hvordan kunsten ble kjøpt og solgt, markedsført, og til og med laget.

Seminaret på Rogaland Kunstsenter setter søkelys på kunstmarkedet gjennom innlegg fra kunstkonsulent Marie Stokkenes Johansen, kurator og daglig leder ved Rogaland Kunstsenter Geir Haraldseth og gallerist Randi Thommessen (Lautom Contemporary).

Etter innleggene vil vi invitere til en diskusjon om markedets fortid og fremtid, samt spekulere i hvordan det norske markedet kan utvikle seg, spesielt i Rogaland, som er det nest største markedet for kunst i Norge.

Program torsdag 29. november:

10.00 – 10.15 Velkomst og kaffe

10.15 – 11.00 Kunstmarkedets anti-økonomi -Geir Haraldseth

11.00 – 12.00 Kunstmarkedets historie -Marie Stokkenes Johansen

12.00 – 12.40 Lunsj

12.40 – 13.10 Kunstmarkedet i dag -Marie Stokkenes Johansen

13.10 – 14.00 Galleri Lautom -Randi Thommessen

14.00 – 15.00 Diskusjon og sammendrag

Marie Stokkenes Johansen har en MA i Modern Art, Connoisseurship and the History of the Art Market ved Christie’s Education NY, og har jobbet for blant annet Zach Feuer Gallery og Winston Art Group i New York.

Geir Haraldseth er daglig leder ved Rogaland Kunstsenter, og har en MA fra The Center for Curatorial Studies ved Bard NY og har undervist ved Kunstakadamiet i Oslo og Kunsthøgskolen i Bergen, og ga nylig ut sin første bok Great! I’ve written something stupid på Torpedo Press.

Randi Thommessen er utdannet kunstner fra Central St Martins og kurator fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hun startet LAUTOM contemporary i 2007 i Oslo. LAUTOM viser norsk og internasjonal samtidskunst og har deltatt på en lang rekke internasjonale messer, blant annet Art Rotterdam, ArcoMadrid, Liste og Art Basel.

Påmelding til: geir@rogalandkunstsenter.no innen 28.11.

Seminaret er gratis og enkel lunsj serveres mot en femtilapp.