Kunstnerleiligheter i Rogaland

Stavanger kommune

Øvre Strandgate 66 i Stavanger
Kunstnerleiligheten består av studio i første etasje og leilighet med to soverom i andre. Den ligger i gamle Stavanger og kan leies av kunstnere på ukesbasis. Én uke koster kr. 2000. Se mer info her.

Frida Hansens hus kunstnerleilighet
En velutstyrt leilighet men stor stue og kjøkken i ett, bad og ett soverom i andre etasje av bygget på Hillevåg. Leiligheten er til kunstnere for langtidsopphold med minimum 1 måned. Kunsthåndverkere prioriteres. Gratis. 

Begge leiligheter er eid av Stavanger kommune og administres av Rogaland Kunstsenter.

Mer info her.

Rogaland fylkeskommune

Rogaland fylkeskommune tilbyr kunstnere fra inn- og utland muligheten til gratis opphold i en til to uker på Obrestad fyr, Utsira fyr eller Lalandhuset fra juni til september. Kunstnerbolig-ordningen skal bidra til at kunstnere videreutvikler seg innenfor sitt kunstfelt ved å kunne arbeide systematisk over tid med selvvalgt prosjekt. Oppholdet er gratis for kunstneren. Hvilke boliger som tilbys opphold i fra år til år vil kunne variere.

Søknadsfrist: 15. mars hvert år.

For å søke på ordningen må du kunne dokumentere profesjonell yrkesmessig virksomhet som kunstner gjennom utdannelse og/eller praksis (eks. utstillinger, forestillinger, tekstutgivelse, musikkutgivelse). Kunstnerboligene er tilgjengelig for kunstnere innen alle kunstarter. Søkere fra Rogaland blir prioriterte.

Mer info her.

 

Sandnes kommune

Sandnes kommune sammen med Rogaland fylkeskommune tilbyr 1-3 måneders opphold i Sandnes. To frister i året for å søke: 1. juni og 1. desember.

Mer info her.