21.08.14

Institutt for Farge Solo

Institutt for Farge

Solo

21. august – 3. oktober

_MG_4279Solo er høstens store utstillingsprosjekt på Rogaland Kunstsenter, og resultatet av et tett samarbeid med kunstnerkollektivet Institutt for Farge bestående av Silje R. Hogstad, Steffen Håndlykken, Ingrid Lønningdal og Elizabeth Schei. Gruppa

har lagd en annerledes utstilling for Stavanger og på torsdag får du se en dristig, leken og eksperimenterende kollektivutstilling hvor kunstnerne har valgt å lage helt nye arbeider ved å dele eget materiale og la andre i gruppa bygge videre på det. Som eksempel maler Lønningdal med silikatmaling på Håndlykkens skulpturer, og Schei bruker kopier av Hogstad’s malerier som utgangspunkt for sine arbeider.

Utstillingen er preget av gjennomgående røffe byggematerialer som Leca, murstein, stål og sement, men også jute, kalkérpapir og garn. Materialvalget og produksjonsformen leker med romantiske forestillinger om kunstneren og kunstverket. Som del av formidlingen har gruppa også skrevet et skuespill, og byr på spesialkomponert coctail på åpningskvelden.

Denne utforskende og kritiske innstillingen til kunst er karakteristisk for Institutt for Farge, som ble stiftet i 2006 etter at studieretningen ved samme navn ble nedlagt ved Kunst- og håndverksskolen i Oslo. Studentene tok ansvar for sin egen studieplan og utfordret kunstutdannelsen. Etter endte studier fortsatte de fire kunstnerne å jobbe videre som et kollektiv. De har blant annet gjennomført prosjekter i forbindelse med Lofoten International Art Festival, ved Den Norske Opera og Ballet, 0047 og Oslo Kunstforening.

_MG_4305Utstillingen er en del av Rogaland Kunstsenters utstillingsserie Collective Good, Collaborative Efforts, støttet av Norsk Kulturråd og utstillingen er støttet av Statens Utstillingsstipend og Vederlagsfondet.