19.01.17

KDW

Verk av Runhild Hundeide fra utstillingen Inertia ved Podium, Oslo

KDW åpner 19. januar kl 19.00 og er årets første utstilling på Rogaland Kunstsenter. 

 

Knut Ivar Aaser med Michael Olestad Nybråthen, Runhild Hundeide og Odd Sama viser verk i ulike materialer og teknikker som kan virke kaotiske og eksperimentelle. Billedkunstneren Aaser har invitert inn motedesigner Olestad Nybråthen til å samarbeide om arbeider som bruker teknikker fra tekstil og mote til å lage en serie med ‘malerier,’ hvor tekstilene later som om de er malingsstrøk og lerretet kun består av tynne syntetiske stoffer. Hundeides skulpturer er vaklevorne metallkonstruksjoner som er harde og skjøre samtidig. I tillegg viser Hundeide to videoverk som bruker et dataprogram til å komponere sanger ut ifra enkle former. Sama sine keramiske arbeider er forunderlige figurer med røffe overflater, som kan virke besnærende og frastøtende på samme tid. 

Utstillingen er ikke et forfinet blikk på kunsten, men en inngangsportal til kaos, entropi og eksperimentering. Tittelen er en forkortelse av sangtittelen Kinder Diese Welt, Østerrikes bidrag til Melodi Grand Prix i 1985, som handler om barns uskyld og kraft. Arbeidene i utstillingen er eksperimentering, kanskje en slags lek med materialer, men svarer på konkrete forhold i verden når det gjelder krav og konvensjoner til kunsten, og i noen tilfeller også utenfor samtidskunstens lille sfære.

Odd Sama har mottatt Rogaland Kunstsenters produksjonsstipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond