03.04.20

Rogaland Kunstsenter søker daglig leder

Fra utstillingen Lysende Framtidsutsikter med Anna Ihle, 2018. Foto Oddbjørn Erland Aarstad

Nytt 22.mai:

Ti personer ønsker å bli ny daglig leder ved Rogaland Kunstsenter.

Dette er søkerlisten:

Ingeborg Prøis Bodzioch, Namsos
Hans Carlsson (f. 1986), Malmø
Christina René Jensen, Danmark
Jane Sverdrupsen (f. 1979), Bergen
Haakon Ørland (f. 1966), Stavanger
Henrik der Minassian (f. 1968), Oslo
Mann (f. 1961), Oslo
Mann (f. 1965), Stavanger
Mann (f. 1964), Stavanger
Leif Magne Tangen (f. 1978), Tromsø


Det er ønskelig at ny daglig leder tiltrer etter sommeren når senteret åpner igjen etter sommerstengt, hvis det er mulig for kandidaten.


Her er artikkelen i Stavanger Aftenblad.

Tidligere:

Rogaland Kunstsenter (RKS) søker ny daglig leder. Stillingen er åremåls på 4 år i full stilling, med mulighet til ytterligere 4 år. Lønn og betingelser etter avtale. Søknadsfrist 15. mai 2020.

 

Rogaland Kunstsenter er inne i en spennende og viktig periode, og ser etter en fleksibel, løsningsorientert, samarbeidsvillig og ansvarsfull person til å lede senteret videre inn i nye tider.

 

Som daglig leder vil du ha ansvar for program, daglig drift, personal og være prosjektleder for RKS sin samlede aktivitet. Du vil være senterets ansikt utad og delta i regionale, nasjonale og internasjonale nettverk etter behov for å kunne ta initiativ til og tilby samarbeidsprosjekter. Rogaland Kunstsenter presenterer et variert kunstfaglig program i tillegg til utstillinger, å noe arbeid på kveldstid og i helger i forbindelse med arrangementer vil inngå. Det kreves at du har god faglig kunnskap om samtidskunst og kjennskap til den norske kunstscenen og kunst i offentlig rom, samt erfaring med økonomistyring, administrasjons- og formidlingsarbeid, søknadsskriving og rapportering. Du må også beherske ett av de skandinaviske språk, samt engelsk, skriftlig og muntlig.

 

Som daglig leder vil du sammen med styret være med å sette kursen for fremtiden til Rogaland Kunstsenter.

 

Vi tilbyr en variert og spennende stilling i en anerkjent kulturvirksomhet.

Om du er den rette  er dette en unik mulighet til å påvirke kunstsenterets innhold og utvikling. Rogaland Kunstsenter har nylig flyttet administrasjonen og deler av publikumsarealene inn i nye flotte lokaler som både huser et kunstfaglig bibliotek og en kafé, og vi ønsker å videreutvikle visjonen om et aktivt og relevant kunstsenter. Vi tilbyr konkurransedyktig pensjonsordning og gode muligheter for faglig og personlig utvikling.

 

Søknad skal inneholde presentasjon av deg og dine visjoner for RKS (maks 2 sider), CV med referanser (maks 2 sider), samlet maks 4 sider sendes elektronisk til styreleder@rogalandkunstsenter.no som PDF.

 

Ønsket tiltredelse i august 2020 eller etter avtale.

 

Ønskes ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt med styreleder Nils-Thomas Økland på e-post styreleder@rogalandkunstsenter.no eller telefon 953 32 379

 

Kort om Rogaland Kunstsenter:

ROGALAND KUNSTSENTER (RKS) er en selvstendig, kunstnerstyrt formidlings- og faginstitusjon for visuell kunst. RKS utvikler og gjennomfører kunstprosjekter i offentlig og private rom, driver fagutvikling, verner om den kunstneriske ytringsfriheten og er et kompetansesenter for fylkets profesjonelle kunstnere. RKS har mål om å synlig, aktiv og reflektert i den offentlige diskursen gjennom kunstprosjekt og åpne programpunkter. Med en prosjektbasert drift er aktiviteten av skiftende form, lengde og intensitet, enten det er utstillinger, forelesninger eller konsulentoppdrag – i egne lokaler, regionalt eller i samarbeid med nasjonale og internasjonale institusjoner. RKS driftes på årlige driftstilskudd på ca. 2,6 millioner