17.11.23

Velkommen til ny daglig leder ved Rogaland Kunstsenter

Styret har gleden av å ønske Valentina Martinez Mariscal  (f. 1988) velkommen som ny daglig leder ved Rogaland kunstsenter.

 

Valentina Martinez Mariscal er en positiv, engasjert, lydhør, humørfylt, ambisiøs og språkmektig person. Hun har erfaring fra strategisk planlegging, programmering og gjennomføring av kunstprosjekter og håndtering av økonomi som prosjektleder.  Hun brenner for kunsten som møteplasser med «hands on» erfaring fra kunst i offentlig rom. Mariscal avsluttet i høst et årsvikariat som kunstfaglig leder ved Galleri F15 i Moss. Hun har hatt et godt samarbeid med kunstnergruppen Tenthaus med koordinering av tverrfaglige kunstprosjekter som skapet rom for kunst både innenfor og utenfor tradisjonelle kunststeder. Som en del av Tenthaus har Mariscal også vært med i å kuratere MOMENTUM 12 biennalen.

Mariscal er dansekunster, freelance skribent og kunstkonsulent. Hun har et bredt najonalt og internasjonalt nettverk gjennom sitt virke. Mariscal er født i Mexico og kom til Stavanger i 2017. Hun har bodd i Trondheim og de siste årene i Oslo. Nå ser hun fram til å flytte til Stavanger, hvor hun først lærte seg norsk.

Mariscal har en doktorgrad innen antropologi, informasjons- og kommunikasjonsvitenskap, med spesialisering innen filosofisk pragmatisme ved Universitetet Sorbonne Nouvelle i Paris. Avhandling omhandlet Midlertidig kulturelle steder som en kunstnerisk og estetisk opplevelse. Hennes mastergrad i kulturledelse og interkulturelle studier, også ved Sorbonne Nouvelle, omhandlet Kunstnerisk aktivisme som verktøy for interkulturell dialog og konflikthåndtering. Mariscal har også et årsstudie i Canada innen Integrert økonomi og politikk.

Med Valentina Martinez Mariscal sin brede bakgrunn og engasjement ser vi fram til en videre utvikling av organisasjonen og aktivitetene i regi av Rogaland Kunstsenter. En spennende tid når vi nå går inn i perioden med midlertidig flytting til Nedre Dalgate 2, (som vil stå ferdig renovert i løpet av 2025) i påvente av full rehabilitering av Nytorget 17 og samlokasjon i nybygg med Kunstskolen i Rogaland.

 

Valentina Martinez Mariscal sin kommentar:

Jeg er begeistret over muligheten til å få være en del av en så viktig institusjon for samtidskunsten i regionen, og å ta del i dets bidrag som en del av Kunstsentre i Norge-nettverket.

Det er med glede og forventning jeg tar del i utformingen av RKS i en tid som er både spennende for institusjonen og dynamisk og viktig for kunst- og kultursektoren, både lokalt og globalt.

Regionen var mitt første møte med Norge, og et sted jeg holder nært. Jeg ser frem til å bidra til utviklingen av kunstsenterets profil som et ressurssenter for regionens samtidskunstnere og som en viktig arena for meningsfulle møter mellom kunst og mennesker.

 

Valentina Martinez Mariscal starter opp 8. januar 2024

Velkommen!

 

Fie von Krogh

Styreleder ved Rogaland Kunstsenter