11.05.11

Befaring av 8 kunstprosjekter i Stavanger kommune

test

11. mai 2011 var RSU medlemmer sammen med Rogaland Kunstsenters ansatte på befaring for å se kunstprosjekter der RSU har utnevnt konsulent. Det ble besøkt 8 steder i Stavangerområdet. Planen er å se Sandnesprosjekter til høsten. 

Regionalt samarbeidsutvalg (RSU) er tilknyttet de regionale kunstnersentrene og består av 3 medlemmer. RSU forutsettes sammensatt av en billedkunstner, en kunsthåndverker og en arkitekt oppnevnt av de regionale yrkesorganisasjonene. RSU har ansvar for oppnevning av konsulent for kunstprosjektene i offetnlig rom, i tillegg til å være i kontakt med KORO og være faglig kontaktorgan for lokale kunstutvalg i nye offentlige bygg i Rogaland.

RSU i Rogaland består av:
Snøfrid Hunsbedt Eiene (BKFR)
Sissel G. Ekle (NKVN-R)
Lars Riese (SAF)
Martin Worts (Rogaland Kunstsenter), sekretær

11. mai 2011 var RSU medlemmer sammen med Rogaland Kunstsenters ansatte på befaring i Stavanger for å se kunstutsprosjekter der RSU har utnevnt konsulent. Vi møtte brukerrepresentanten på sted
ene og hørte om kunstutvalg som har fungert bra og der kunstverkene fungerte fint i sine plasseringer. Befaringen viste også problemstillingen som RSU i dag står ovenfor, spesielt det tekniske og kontraktufordringer for konsulenten. Digital, elektronisk, kinetisk eller interaktiv kunst kan være en utfordring for anleggene, men det vil komme mer av den type kunst og vi må være forberedt på utfordringene disse gir oss. Erfaringene fra turen vil bli brukt for videre arbeid i RSU.

 

Nylund skole
Kunstverket består av en grønn skulptur med lysrør og lyd, og er plassert i en gangbro mellom to bygg. Kunstverket er laget av kunstnergruppen Intravision group. Kunstkonsulent var Bernhard Østebø,verket ble ferdigstilt i 2007 og utsmykkingssummen var 300.000. Det har vært problemer med programmering av lys og lyd helt fra starten av og per dagens dato er kunstverket skrudd av.

Nylund skolenylundNylund skole

Storhaug idrettshall
Kunstutsmykkingen i hallen består av ett stort foto i folie i inngangshallen på vindu, to foto på glassdører, ett foto på aluminium og ett foto i hallen på dør til lagerrom. Kunstverkene er laget av Geir Egil Bergjord og ferdigstilt i 2007, kunstkonsulenten var Marit Aanestad og utsmykkingssummen 300.000.

storhaugIMG_5946-kopi

IMG_5929

 

Badedammen

Kunstverket består av en steinskulptur laget av Kjersti Wexelsen Goksøyr. Kunstkonsulent var Nils Eger, prosjektet ble ferdigstilt i 2009 og utsmykkingssummen var 1.500.000. Dette var en del av 2008 utsmykkingsprosjekter i regi av Stavanger kommune. Plasseringen markerer slutten av den Blåe Promenaden i Stavanger.

badedammen

 

Stokka sykehjem

Kunstverkene til Ole Lislerud består av ett stort verk i hele resepsjonen i keramikk. I hver etasje er det ett verk bestående av 2 deler. Kunstkonsulenten var Anne-Kjersti Hermanrud, kunstverkene ble ferdigstilt i 2008 og utsmykkingssummen var 400.000.

IMG_5977

stokkaIMG_5986-kopi

 

Gartneritomta/Stokka sykehjem
Kunstverket i dette bygget er laget av Terje Roalkvam og består av 5 veggskulpturer laget av ulike sorter stein. Kunstverkene ble ferdigstilt i 2006, kunstkonsulenten var Anne-Kjersti Hermanrud og utsmykkingssummen var 300.000.

IMG_6018gartneritomtenIMG_6024

 

 

 

 

 

Jåttå videregående skole

Kunstverkene til Hans Martin Øyen på Jåttå videregående skole består av flere verk. Ett verk i aluminium på sokkel på forsiden av bygget, ett verk av aluminium på baksiden av bygget, ett verk i plexiglass på biblioteket, ett verk av rustent stål i 2 etasje, pluss mer enn 10 små verk rundt omkring i bygget. Kunstkonsulenten var Anne-Kjersti Hermanrud, kunstverkene ble ferdigstilt i 2011 og utsmykkingssummen var 950.000.

jåttå AjåttåIMG_6048

 

 

 

 

 

Hetland videregående skole
Kunstverkene til Marit Aanestad består av ett verk i innganspartiet og to kunstverk på glassfasaden som går over flere etasjer. Kunstverkene ble ferdigstilt i 2010, fremdeles er det tekniske utfordringer ved lydskulpturen. Kunstkonsulenten var Snøfrid H. Eiene og utsmykkingssummen 800.000.

IMG_6128hetlandIMG_6151

 

Sørmarka Arena

Kunstverkene til Heidi Wexelsen Goksøyr i Sørmarka Arena består av ett foto på veggen i resepsjonen og en serie av fotografier i folie på vinduene i ishallen. Kunstverkene ble ferdigstilt i 2010, utsmykkingssummen var en million og kunstkonsulenten var Torunn Thrall.

IMG_6183sørmarkaIMG_6205

 

 

 

 

 

Last ned hele rapporten:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [536.26 KB]