06.03.14

Hvem eier historien?

Hvem eier historien? åpner ved fire av MUSTs museer med prosjekter av åtte kunstnere med lokal tilknytning. Prosjektet er kuratert av daglig leder Geir Haraldseth og Marie Stokkenes Johansen og inngår i grunnlovsfeiringen.

Fra MUST sine nettsider:
«I år feirer vi at det er 200 år siden Norge fikk sin egen grunnlov. Grunnlovsjubileet 2014 skal formidle kunnskap om grunnloven og dens betydning for det norske folkestyret. Markeringen skal også bidra til deltagelse og engasjement knyttet til landets styresett, demokratiet.

I MUST inviterer vi derfor til en utstilling som utforsker museets rolle i utviklingen av demokratiet. Hvem bestemmer hvordan historien skal huskes? Hvordan fungerer museer som vår felles hukommelse? I utstillingen “Hvem eier historien? Makt, kunst og demokrati” intervenerer åtte kunstnere, med tilknytning til Rogaland, i samlingene til Museum Stavanger (MUST). Utstillingen vises på Stavanger kunstmuseum, Stavanger museum, Stavanger maritime museum, samt på Breidablikk. Utstillingen er et samarbeid med Rogaland kunstsenter.»