12.12.15

R-Open på Stasjon-K

Rogaland Kunstsenter og atelierfelleskapet Stasjon-K inviterer til åpen atelierdag lørdag 12 desember.

R-Open er et årlig kunstarrangement med formål å styrke kontakten mellom regionens kunstnere og publikum, og gi publikum kunstopplevelser utenom det vanlige. I 2015 er det Sandnes sin tur, og Stasjon-Ks 15 kunstnere åpner sine dører for publikum.stasjon_k_building

Rogaland Kunstsenter tok over ansvaret for R-Open i 2014. Fokus vil fortsatt være åpne dager hvor regionens kunstnere åpner sine atelier for publikum. Rogaland Kunstsenter vil vise bredden av kunstneriske uttrykk i regionen, men gjør dette gjennom å fokusere på mindre arrangementer og enklere organisering. I tillegg ønsker vi å bidra til at kunstnerne får et faglig utbytte. Vi har derfor invitert kurator Rick Herron fra New York som også vil besøke kunstnerne på Stasjon-K.

R Open ble startet av billedkunstner Jørund Aase Falkenberg i 2010, og drevet som en stiftelse ledet av kunstnere. Til sammen har R Open arrangert åpne atelier-dager i Rogaland i 2010, 2011 og 2013, i tillegg til et antall tilleggsarrangementer i ”hvileårene”. Stiftelsen ble lagt ned i 2014 fordi det ikke lenger var midler til å drive organisasjonen videre. Rogaland Kunstsenter var i kontakt med R-Open før nedleggelse for å sikre en videreføring av konseptet. Vi ser det som et godt tiltak for å synliggjøre kunstnere i regionen og skape forståelse og interesse for kunsten og kunstnerens rolle i samfunnet.

 

Velkommen til åpne atelierer på Stasjon-K i Sandnes!

 Mer info om Stasjon-K: http://stasjon-k.com

Mer info om arrangementet: Torunn Larsen, Rogaland Kunstsenter (92 85 02 98) eller Nils Thomas Økland, Stasjon-K (95 33 23 79)

 Arrangementet er støttet av Sandnes kommune.