06.07.16

God sommer!

Anna-Sophie Berger photo of Muddy Hands
Anna-Sophie Berger photo of Muddy Hands

Sommer på kunstsenteret

Kunstsenteret tar fri i Juli, men programmet begynner igjen i August og her er noen smakebiter

5.-18. August Sommerskolen 

I fjor var det fokus på performance med Courtesy the Artists, og året før var det fysisk og mental trening med the Wilson Exercises. I år inviterer kunstsenteret inn syv unge kuratorer til å ta del på sommerskolen og jobbe med prosjekter, utveksle informasjon, og holde workshops. Presentasjoner og utvalgte workshops blir tilgjengelig for publikum, så følg med på nettsidene for en nærmere presentasjon av deltagere og programmet for sommerskolen. Her kan du få innblikk i hvordan en kurator jobber, og hvilke temaer som opptar unge kuratorer fra USA, Romania, New Zealand, Sveits, Slovenia og Tsjekkia. 

14. August Performancefestival

Marcel Alcalá

Søndag tar vi turen ut i naturen sammen med Tyler Matthew Oyer og Marcel Alcalá. Begge er performancekunstnere basert i Los Angeles. Oyer var gjest ved kunstsenteret i 2012 og gjorde en forrykende performance på loftet. Denne gang kommer han med verket Release som også blir tilgjengelig som et album. Alcalá jobber med poesi og bruker klovnen som figur, noe som gjorde det naturlig for ham å ha poesiopplesninger på McDonalds under tittelen McPoems. Begge er i Norge for å ta del i Soppen, en performancefestival i Oslo, men vi er så heldige å få en smakebit her i Rogaland. 

27. August ____ //// /O/O/O 

____ //// /O/O/O

På Velferden blir det fluxusfestival i samarbeid med Kunsthal 44 Møen. Utgangspunktet er fluxuskunstneren Henning Christiansens verk og du får se nye arbeider fra blant andre Sven-Åke Johansson, Linda Persson og LOL Beslutning. Det blir gratis buss fra Stavanger til Velferden, og de som var tilstede der i fjor kan vitne om en magisk opplevelse. Maiken Stene organiserer den norske delen av prosjektet sammen med kurator Niko Anklam og Kunsthal 44 Møen. 

1. September Jenny Say Qua

Utstillingsåpning på Rogaland Kunstsenter med Anna-Sophie Berger, Christophe Hamaide Pierson, Martyn Alexander Reynolds, Halvor Rønning, og Philipp Kleinmichel. Utstillingen viser verk av fire kunstnere, men prosjektet har utviklet seg i samtale med filosofen Kleinmichel og kurator Geir Haraldseth. På åpningen lanseres også en publikasjon designet av Sunday School som danner en viktig del av prosjektet som tar for seg hvordan man finner fotfeste i kunstverden. 

1. September Contemporary Art Stavanger fest

Nettstedet Contemporary Art Stavanger inviterer til sommernachspiel på Rogaland Kunstsenter sitt bibliotek. Det blir en performance med Jos McKain og hyggelig selskap for å feire utstillingsåpning og at høstsesongen er igang!
Contemporary Art Stavanger