05.08.16

How many cures can a curator cure?

From Matt Hanson and Ludovica Parenti
From Matt Hanson and Ludovica Parenti

How many cures can a curator cure?
Rogaland Kunstsenter arrangerer sommerskole for tredje gang og i 2016 er fokus på kuratoren. Syv lovende kuratorer med nye blikk på samtidskunsten, blant annet fra New Zealand, Romania, USA, Slovenia, Tsjekkia og Sveits, er invitert til kunstsenteret for å jobbe med sine prosjekter i workshops med hverandre, møte lokale kunstnere og presentere sitt virke for publikum i Rogaland. De syv er alle i etableringsfasen og oppholdet i Stavanger blir en intens periode hvor kuratorens rolle i samfunnet diskuteres under tittelen: How many cures can a curator cure? Onsdag 10. august og onsdag 17. august kl 19.00 kan du møte de syv kuratorene og lære mer om deres arbeid og interesser. 
 
Kuratorpresentasjon onsdag 10. august kl 19.00
Alen Ksoll 
Erika Olea
Dragos Olea
 
Kuratorpresentasjon onsdag 17. august kl 19.00
Matt Hanson
Ludovica Parenti 
Tereza Jindrová

Sommerskolen på Rogaland Kunstsenter er støttet av Norsk Kulturråd som arenautvikling. I 2014 ble den arrangert sammen med kuratorkollektivet Rivet og de to kunstnerne Anna Craycroft og Marc Vives. Som Wilson Exercises gikk over 40 arrangement av stabelen i løpet av en periode på 3 1/2 uke, blant annet fysisk fostring hver dag. I fjor kom kunstnerkollektivet Courtesy the Artists og  ledet et utvalg kunstnere gjennom performanceverket Legenden. Verket ble filmet i regionen og en offentlig visning involverte publikum som skuespillere i en queer gjenfortelling av legenden om Kong Arthur.