23.05.17

Tif Sigfrids

Kuratorpresentasjon med Tif Sigfrids tirsdag 23. mai kl 19.00

Rogaland Kunstsenter er vertskap for den amerikanske galleristen og kunstneren Tif Sigfrids. Sigfrids er i Norge som en del av UKS kuratorresidency-samarbeid med New Art Dealers Alliance (NADA) i New York. Oppholdet er støttet av Det Norske Generalkonsulatet i New York.

Tif Sigfrids (f. 1981) er kunstner og grunnlegger av galleriet TIF SIGRFRIDS i LA. Hennes interesse for den skandinaviske kunstscenen strekker seg flere år tilbake, med utgangspunkt i flere København-baserte residency-opphold og kunstnerinitierte samarbeidsprosjekter. Erfaringene fra det skandinaviske, kunstnerdrevne feltet har, ifølge Sigfrids, vært med på å forme hennes tilnærming til hva et galleri kan være; for Sigfrid er det viktig å se forbi den konvensjonelle, kommersielle tilnærmingen til det å drive et galleri og representere kunstnere og deres verk. Les mer om Tif Sigrids arbeid her: http://www.artspace.com/magazine/news_events/meet-the-dealer/how-las-tif-sigfrids-started-a-vibrant-hollywood-gallery-inside-her-ear-literally-54440

This month UKS will host the LA-based artist and gallerist Tif Sigrids while visiting Oslo and Stavanger. Sigfrids is the recipient of the NADA Member Norwegian Residency, a collaboration between the New Art Dealers Alliance (NADA) and UKS. The residency is funded by The Norwegian General Consulate in New York.

Tif Sigfrids is an LA-based artist and gallerist. Prior to opening her eponymous gallery, Tif Sigfrids spent significant time in Copenhagen where she participated in a number of projects initiated by artists that were formative to her approach in thinking about what a gallery can be. She says: «It has always been important to me that the work that I do extend beyond the conventional commercial approach to representing artists and presenting and selling their work at the gallery and at art fairs.»