01.11.17

Kurs i Squarespace

Velkommen til Squarespacekurs onsdag 1. november og torsdag 2. november, kl 10-15 begge dagene.
Kurset er et samarbeid mellom VISP og Rogaland kunstsenter.

Squarespace har som målsetting å være “publiseringsverktøyene sitt svar på Apple” – enkelt i bruk, flott brukergrensesnitt, “drag&drop” og fokus på å tilby det en standard nettside trenger – uten plugins.

Du trenger ikke å ha avansert datakunnskap heller. Hvis du kan bruke Word og vet litt om bilderedigering, kommer du langt med dette.

Squarespace er spesielt egnet for brukere som setter det visuelle i fokus, da den er malbasert, og malene er svært enkle og gir nettsiden et profesjonelt preg. Man kan kjøpe domene i samme pakke eller koble mot eksisterende domene. Squarespace har en veldig fin statistikkfunskjon integrert der kan man følge på trafikken på sidene fra dag til dag.

På dette kurset skal du lære:
Bruk av Squarespace
Sammenlignig av WordPress og Squarespace: hva skal man velge?
Oversikt over statistikk og besøkstall på hjemmesiden din
Foto og bildebehandling i Squarespace
Samtidig får du svar på andre tekniske spørsmål
Kurset blir lagt opp slik at man får innføring i bruk av Squarespace den første dagen, så møtes vi etter 12 dager for å få svar på tekniske spørsmål som kunne oppstått underveis og «finpusser» nettsidene individuelt.

Kurset holdes av Kristina D. Aas som har 14 års erfaring i arbeid med webpubliseringsverktøy og har holdt kurs for VISP og Kunst- og designhøgskolen i Bergen tidligere. Hun har laget flere nettsider for kunstnere de siste årene, bl.a for Kari Dyrdal og Marianne Berg.

NB: kun 12 plasser – send mail til aslak@visp.no for å melde deg på.
Kurset er gratis, men for å delta må du være registrert medlem i VISP: http://visp.no/medlem/bli-medlem/