01.11.18

Daglig leder Geir Haraldseth videre til Nasjonalmuseet

Geir Haraldseth har vært daglig leder ved Rogaland Kunstsenter siden 2012 og går nå videre til en kuratorstilling ved Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design i Oslo. Kunstsenteret ser etter ny daglig leder som kan fortsette å utvikle institusjonen som et regionalt ressurssenter for samtidskunst.

ROGALAND KUNSTSENTER er en selvstendig, kunstnerstyrt formidlings- og faginstitusjon for visuell kunst og medlem av det landsomfattende nettverket Kunstsentrene i Norge. RKS utvikler og gjennomfører kunstprosjekter i offentlig og private rom, driver fagutvikling, verner om den kunstneriske ytringsfriheten og er et kompetansesenter for fylkets profesjonelle kunstnere. RKS ble stiftet i 1978 og er organisert som en forening med to medlemmer: Bildende Kunstneres Forening Rogaland (BKFR) og Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge, Rogaland (NKVN-R). Kunstsenteret mottar støtte til drift fra Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune. I 2011 la senteret om til å bli et ressurssenter og styret ansatte Haraldseth til å gjennomføre sin visjon om et fagsenter som kan utvikle kunstscenen i regionen.

Haraldseth sier arbeidet med Rogaland Kunstsenter har vært en helt unik sjanse til å utvikle en institusjon som faktisk har vært en regional ressurs for kunsten i over 40 år. Jeg vil takke styret og alle ansatte for innsatsen, alle kunstnerne og fagfolk som har vært med på våre prosjekter og alle som bruker kunstsenteret. Haraldseth har i tillegg til det kunstneriske programmet på kunstsenteret, som inkluderer utstillinger med blant andre Anna Ihle, Sandra Vaka Olsen, Yngve Holen, og Christopher Jonassen, utviklet nye program og initiativer ved kunstsenteret. Det inkluderer den eksperimentelle sommerskolen (2014), fagbiblioteket (2013), stiftelsen av nettstedet Contemporary Art Stavanger i samarbeid med Kunsthall Stavanger (2014). I 2018 åpnet RKS nye publikumsarealer på gateplan som del av sin Kunsthusvisjon –et tverrfaglig kraftsenter for de kreative miljøene innenfor visuell kunst, design og arkitektur.

Styreleder Tove Kommedal takker Haraldseth for arbeidet han har gjort for kunstsenteret og setter nå igang letingen etter en ny daglig leder. Kommedal sier at kunstsenteret ser etter noen som kan fortsette arbeid med å posisjonere Rogaland Kunstsenter blant de viktigste omdreiningspunktene for et unikt og spennende kunstmiljø av regional, nasjonal og internasjonal betydning. Stillingen vil bli utlyst gjennom RKS nettside, et utvalg dagsaviser og kunstmagasiner medio november. For mer informasjon, ta kontakt med styreleder Tove Kommedal på info@tovekommedal.com