01.11.18

Formbar i vinduet

Formbar Glassverksted viser et utvalg verk i vinduet vårt ut mot Nytorget i November og Desember. Formbar Glassverksted holder til i Haugesund og er et fellesverksted og atelier som ble etablert i 2017. Formbar drives og eies av tre glasskunstnere; Julie Shirani Kausland (1984) fra Bergen, Eirin Bjørsland Hansen (1985) fra Elverum og Kirsten Vikingstad Storesund (1988) fra Karmøy. De har alle tre en grunnutdannelse i glassblåserhåndverket fra Orrefors og Kosta i Sverige. Videre har Kirsten og Eirin BA i glasskunst og design fra Det Kongelige Danske kunstakademis skoler i Danmark, og Julie har vært driftsleder i et glassverksted over flere år i Sverige der hun har stått for driften og holdt på med egne kunstprosjekter.

Med utradisjonelle innfallsvinkler til materialet, fokus på nytenkning i form og farge, handler det til syvende og sist om glass, teamarbeid og gleden av å skape. Kirsten retter seg mot designmarkedet med unike verk til kunder som handler eksklusive møbel- og interiørvarer. Julie spesialiserer seg innen brukskunst og skaper glass for hjemmet av høy håndverksmessig kvalitet. Og sist men ikke minst jobber Eirin mot kunst i det offentlige rom o.l. som skulpturer, installasjoner og kunstobjekter.

I vinduet får du se lampene Milovat og Minimilovat av Kirsten, Knekk drikkeglass og karafler av Eirin, og Kristallo krukker av Julie.

Prisene starter på 280,-