20.09.23

Til minne om Alf Ingar Svinterud

Alf Ingar Svinterud. Fotograf: Martha Nordahl Vatne

Det er med sorg at daglig leder og styret ved Rogaland Kunstsenter (RKS) minnes vårt styremedlem Alf Ingar Svinterud, som gikk bort 9. september og ble bisatt i dag.

Ingar har vært medlem av styret for RKS siden 2020. Han var en engasjert og idérik del av styret i disse tre årene. En som viste raushet og hjelpsomhet i møte med kunstsenteret og utarbeidelse av dets strategier. Ingar delte generøst av sin solide kompetanse innen arkitektur. Dette kom godt med i situasjoner hvor kunstsenteret trengte kyndige øyne for å utrede mulige alternative lokasjoner for sin virksomhet. Han lot sin sterke rettferdighetssans og betraktninger skinne med respekt og integritet i alle saker.

Han ville ikke bare det beste for RKS som regional institusjon, men også for Nytorget rundt kunstsenteret. Det var hans hjem. Han levde livet her med vidstrakt utsikt utover hele området fra sin bolig. Anledningene til å treffe Ingar på ferden over Nytorget var mange. Hans bortgang etterlater dermed et hull i et helt bydelsamfunn, i tillegg til i vårt eget styre.

Ingars bortgang kom overraskende og brått på. Det vil bli vanskelig å ikke forvente hans humørfylte oppmøte på neste styremøte. Eller å bli møtt med en av hans klemmer, sittende ulastelig antrukket ved disken på Kaffetrykkeri i kunstsenteret en tidlig morgen. RKS har med dette mistet en flott kollega og støttespiller, og ikke minst en god venn. En som det var lett å bli glad i. Han var en del av Rogaland Kunstsenter som utgjorde mer enn styrevervet han hadde hos oss.

Hvil i fred, kjære Ingar. Ditt hyggelige og lune vesen vil bli savnet!

 

Jane Sverdrupsen, daglig leder