02.11.23

Kunngjøring av BKH-stipend, 2023

Rogaland Kunstsenter har den store glede av å meddele at mottakerne av Bildende Kunstneres hjelpefond (BKH) sitt regionale stipend for 2023 er Helene Espedal-Selvåg og Anette Gellein.

Regionale stipend fra BKH skal gå til individuelle kunstnere som har sin kunstneriske virksomhet i Rogaland. Stipendene har som formål å styrke det regionale kunstfeltet i tilknytning til kunstsentrenes virksomhet.

Juryen for årets BKH-stipend har bestått av Christine Hansen (NBK-R), Linnéa Blakéus Calder (NKVN-R) samt Morten Kvamme (ekstern representant).

 

Juryens kommentar til tildelingen av Helene Espedal-Selvågs stipend:
Helene viser til et spennende kunstnerskap med utforsking av naturen som sentral tematikk. Hennes produksjoner skjer ofte i samarbeid med andre kunstnere innenfor ulike kunstgrener og disipliner. Hun jobber med sanselige opplevelser, og gjennom langsomme observasjoner og iscenesettelser av ting i rommet, mestrer hun å skape både estetiske og poetiske uttrykk. Juryen vil også berømme Helenes arbeid med å overføre sine uttrykk på tvers av ulike verktøy og medier, og foreta bevisste formidlingsvalg i prosessen. Dette viser til et solid og modent kunstnerskap.

Helene Espedal-Selvåg om tildelingen:
Jeg er svært takknemlig og glad for å ha mottatt Rogaland Kunstsenters regionale stipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond 2024. Det gir anerkjennelse og styrker min kunstneriske praksis. Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med Anette Gellein i en duo utstilling høsten 2024 på Rogaland Kunstsenter. 

 

Juryens kommentar til tildelingen av Anette Gelleins stipend:
Annette jobber med makthierarkier, seksualitet og kjønn som sentrale temaer. Dete gjør hen med bruk av blant annet analoge kunstfilmer, performance og lyd som medier. Juryen opplever hens tematiske utgangspunkt, referansegrunnlag og ekspresjonistiske formspråk som veldig samtidsaktuelle og spennende. Juryen vil samtidig berømme hens evne til å eksperimentere med ulike, og til tider krevende formater i sine arbeider. Anette er en relativt ung kunstner som allerede har tatt store steg, og juryen vil med denne tildelingen støtte opp om en kunstner som er på god vei mot neste nivå i sitt kunstnerskap.

Anette Gellein om tildelingen:
Jeg er så glad for å motta BKH-stipendet! Dette vil være et viktig bidrag inn i min kunstneriske praksis det kommende året og utvikling av nye verk. Gleder meg til å jobbe med dette i 2024 i samarbeid med både Helene og RKS.

 

Vinnerne av stipendene vil motta kr. 100 000 hver samt få anledning til å stille ut i en duo-utstilling i RKS sitt galleri høsten 2024.

 

Vi gratulerer!

 

(foto: Yumiako Ashley / Anette Gellein)