01.12.16

De la fuente Oscar De Franco

De La Fuente Oscar De Franco
De La Fuente Oscar De Franco

Kunstner i residence ved Frida Hansens hus i Desember 2016 – Januar 2017 er De La Fuente Oscar De Franco. De Franco var ferdig med sin master ved Zurich University of the Arts in 2013 og har vært nominert til flere priser i Sveits, og har vunnet blant annet Credit Suisse Award Video. Han har stilt ut ved Helmhaus Zurich, Gregor Staiger Gallery, og Binz 39, hvor han også var på et kunstneropphold. 

De Franco vil under oppholdet arbeide med tekstiler, og han har også utdanning og erfaring som kostymemaker, og integrere dette i sin kunstneriske praksis. Kunstneren jobber mye med performance og video, og mange av kostymene han bruker i performancesammenheng er håndlagde av haute couture tekstiler fra St. Gallen hvor kunstneren vokste opp. Oscar De Franco har mottatt Rogaland Kunstsenters produksjonsstipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond.