Kunstnerleiligheter

Stavanger kommune

Øvre Strandgate 66 i Stavanger – Stengt for reniovering i 2022!
Kunstnerleiligheten består av studio i første etasje og leilighet med to soverom i andre. Den ligger i gamle Stavanger og kan leies av kunstnere på ukesbasis. Én uke koster kr. 2000.

Frida Hansens hus kunstnerleilighet
En velutstyrt leilighet i andre etasje av Frida Hansens hus i Hillevåg. Leiligheten har stue og kjøkken, bad og ett soverom. Leiligheten er tilgjengelig for kunstnere for langtidsopphold på minimum 1 måned. Kunsthåndverkere prioriteres. Gratis.

Mens Øvre Strandgate er stengt for renovering kan Frida Hansens hus leies til kr. 2000 per uke.

Leiligheter er eid av Stavanger kommune og administreres av Rogaland Kunstsenter. Ta kontakt med post(a)rogalandkunstsenter.no hvis du er interessert.

Mer informasjon her.

Rogaland fylkeskommune

Rogaland fylkeskommune tilbyr kunstnere fra inn- og utland muligheten til gratis opphold i en til to uker på Obrestad fyr, Utsira fyr eller Lalandhuset fra juni til september. Kunstnerbolig-ordningen skal bidra til at kunstnere videreutvikler seg innenfor sitt kunstfelt ved å kunne arbeide systematisk over tid med selvvalgt prosjekt. Oppholdet er gratis for kunstneren. Hvilke boliger som tilbys opphold i fra år til år vil kunne variere.

Søknadsfrist: 15. mars hvert år.

For å søke på ordningen må du kunne dokumentere profesjonell yrkesmessig virksomhet som kunstner gjennom utdannelse og/eller praksis (eks. utstillinger, forestillinger, tekstutgivelse, musikkutgivelse). Kunstnerboligene er tilgjengelig for kunstnere innen alle kunstarter. Søkere fra Rogaland blir prioriterte.

Mer informasjon her.

 

Sandnes kommune

Sandnes kommune sammen med Rogaland fylkeskommune tilbyr 1-3 måneders opphold i Sandnes. To frister i året for å søke: 1. juni og 1. desember.

Mer informasjon her.

 

Sola kommune

Nå kan kunstnere søke om å få bo en periode i kunstnerleilighet på øya Rott utenfor Tananger. Leiligheten er tilgjengelig for kunstnere innen alle sjangre, og er tilgjengelig i månedene april, mai, september og oktober. Oppholdet må være på minimum 2 uker i strekk. Søknadsfrist er 26. mars 2021.

Mer info her