04.08.18

Luringen

På Rom For i Haugesund!


I forbindelse med Haugaland Pride presenterer The Art Scene, i samarbeid med Rogaland Kunstsenter, Luringen! Luringen er et kunstprosjekt som dukker opp i litt ulike former over hele verden. Den tar utgangspunkt i den norrøne guden Loke, som kunne bytte ham og kjønn for å oppnå ulike mål. Denne gudens transformatoriske krafter er det mange som benytter seg av den dag i dag, og på Rom For møter du ulike tilnærminger til dette gjennom performances og en utstilling.

Herman Mbamba, Charlotte Tarantino og Jone Tou står bak årets program, som feirer den første pride paraden i Haugesund. Med et blikk tilbake på kunstnere som har lekt med sin identitet eller byttet ham for å passe inn, eller skille seg ut, får du et prosjekt som er både alvorlig og lekent.

Luringen ble for første gang vist i Bogota, Colombia, under KUIR festivalen. Da viste Luringen arbeider av A.R.M., Melanie Bonajo, Christophe Hamaide Pierson, Trygve Luktvasslimo og Tori Wrånes, organisert av Geir Haraldseth og Stina Högkvist. Neste utgave kommer til Stavanger!