26.11.20

Lansering av boken Ørkendveling

Se live-streamingen fra arrangementet fra 26.11.2020 her

Rogaland Kunstsenter ønsker velkommen til lansering av boken Ørkendveling av Line Anda Dalmar og Christine Hansen 26. november kl. 19:00-20:00. Det er en begrensning på antall deltagere på 20 personer. Man må oppgi navn og telefon ved ankomst. Vennligst meld deg på: kristel@rogalandkunstsenter.no. Med forbehold om endringer i retningslinjer for smittevern.

Lanseringen vil bestå i en samtale om boken mellom kunstnerne og Aashild Grana og vil foregå i utstillingslokalet.  

Ørkendveling er et samarbeidsprosjekt mellom Line Anda Dalmar og Christine Hansen. Boken inneholder et rikt visuelt materiale (fotografier, tresnitt, tegninger, akvarell, cyanotypi) og en tekst basert på opptak av samtaler mellom kunstnerne i ørkenen i California, 2018/2019. Hovedtemaet er en refleksjon over kunstneriske metoder, tid og natur/landskap. Boken spiller på ulike genrer som feltrapporten og artist´s book. Både teksten og det visuelle materialet er imidlertid noe langt mer enn en rapport om vær og landskap. Den gir en verdifull innsikt i den kunstneriske prosessen som kan være interessant for et større publikum å lese om. 

 

Bokprosjektet er en del av et større prosjekt med samme navn som for tiden er utstilt på Rogaland Kunstsenter.

 

Christine Hansen er en Stavangerbasert kunstner og kunsthistoriker. Hansen har en MA i fotografi fra Kunsthøgskolen i Bergen (2001) og doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen (2012). Hun har stilt ut blant annet i Tromsø Kunstforening, RAM Galleri, Galleri F15, Sogn og Fjordane Kunstmuseum og Preus Museum. Hun var førsteamanuensis i fotografi ved Kunstakademiet i Bergen 2010-2019.


Line Anda Dalmar bor og arbeider i Trondheim. Dalmar har en MA fra Konstfack i Stockholm (2010) og en BA fra Kunsthøgskolen i Bergen (2008). Hun har stilt ut ved blant annet Tegnerforbundet, Trondheim Kunstforening, Stavanger Kunstmuseum, Ram galleri, Galleri Babel, PublicSpaceOne (Iowa, USA), Altes Finanzamt (Berlin), Marabouparken (Stockholm), og Preus museum.

 

Aashild Grana er kunsthistoriker og kulturleder. Hun har siden 90-tallet hatt en rekke lederverv i kulturfeltet som intendant ved Bergen Kunstforening og leder ved USF Verftet. Grana har vært dekan ved Kunsthøgskolen i Bergen og rektor ved Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg. Hun er for tiden kurator for Terminus hotell sin kunstsamling i Bergen.