04.03.21

Live-streaming av Praxis med Ananda Serné

Velkommen til vårens første live-streaming fra Rogaland Kunstsenter i programserien Praxis med kunstnerpresentasjon av årets Stavanger-kunstner Ananda Serné. 

04. mars 2021 kl. 09.00-10.00.

Opptak av live-streaming på Rogaland Kunstsenter 04.mars 2021 finnes på RKS You Tube kanal (30 min.)
Video: Bo B. Randulff

For å bremse spredningen av COVID-19 fortsetter vi med live- streaming på Facebook fra Rogaland Kunstsenter. Nettarrangementet er gratis, foregår på engelsk og er åpent for alle interesserte. Opptaket av streamingen vil senere bli lagt ut på RKS You Tube kanal. Arrangementet er støttet av Stavanger kommune.

 

Praxis er en serie arrangementer som fokuserer på ulike former for kunstnerisk og akademisk praksis. Dette er en arena hvor kunstnere og kulturarbeidere kan dele og ta del i hverandres metoder, strategier og tenkning.

 

Ananda Serné er født i 1988 i Rotterdam, Nederland. Ananda kom til Stavanger i 2016, hvor hun bor og arbeider på Atelierhuset Tou. Hun har en Master i billedkunst fra Iceland University of the Arts. Gjennom video, lyd, språk og tekstiler, utforsker Ananda spørsmål om oversettelse og (mis)kommunikasjon. Arbeidet hennes tar ofte utgangspunkt i samtaler og samarbeid med andre fagfelt, for eksempel med biologer, vokalister eller oversettere.

 

Arbeidet hennes er vist på Galleri 54, Göteborg, SE; Vestlandsutstillingen, Høstutstillingen, Kunstnernes Hus, Oslo, NO; Galleri CC, Malmö, SE; Tenderflix film- og videopris, Tenderpixel, London; Minimalen Kortfilmfestival, Trondheim, NO; Stuttgarter Filmwinter, DE; Art Rotterdam, NL; Titanik, Turku, FI og Bamboo Curtain Studio, Taipei, TW.

 

Serné er i tillegg en del av styret i Bildende Kunstneres Forening Rogaland (BKFR) og har siden 2008 vært en del av visningsstedet Studio17 i Stavanger. Ananda har her bidratt til utstillingsprogrammering, Conversations pit (offentlige lesegruppe) og daglig drift av Studio 17.

 

Ananda Serné er den offisielle Stavanger-kunstneren i 2021.

 

Praxis er støttet av: