08.04.21

Live-streaming av Praxis med Merete Jonvik

Praxis med Merete Jonvik. Opptak av live-streaming fra Rogaland Kunstsenter 08. april 2021, 38 min

Video: Stein Erik Aulie

Velkommen til å vårens andre «live-streaming» fra Rogaland Kunstsenter i programserien PRAXIS og presentasjon av antropolog og sosiolog Merete Jonvik.

8. april  2021 kl. 9.00. – 10.00.

 

For å bremse spredningen av COVID-19 fortsetter vi med «live- streaming» på Facebook fra Rogaland Kunstsenter. Nettarrangementet er gratis og åpent for alle interesserte. Opptaket av streamingen vil senere bli lagt ut på RKS You Tube kanal. Arrangementet er støttet av Stavanger kommune.

 

Praxis er en serie arrangementer som fokuserer på ulike former for kunstnerisk og akademisk praksis. Dette er en arena hvor kunstnere og kulturarbeidere kan dele og ta del i hverandres metoder, strategier og tenkning.

 

Merete Jonvik fødd i Odda i 1978. Jonvik er antropolog og sosiolog. Hun har ei PhD. i sosiologi fra Universitetet i Stavanger (2015). Avhandlingen hennes, Folk om forskjeller mellom folk, er ei utforskning av hvordan folk fra ulike samfunnslag oppfatter og kommuniserer sosiale og kulturelle forskjeller. Jonvik bur og jobbar i Stavanger, som førsteamanuensis i sosiologi ved Institutt for medie- og samfunnsfag ved Universitetet i Stavanger. Forskingsområda hennes er hovedsakelig innenfor kunst- og kultursosiologi. Jonvik har sammen med Eivind Røssaak, Hanne Hammer Stien og Arnhild Sunnanå gitt ut boka Kunst som deling, delingens kunst (Fagbokforlaget). Boka omhandler samtidskunstfeltet i Norge etter 2010. Gjennom et utvalg kunstneriske og kuratoriske praksiser, i tillegg til kunstneriske formidlingsarbeid, blir nye samarbeidsformer, kunstneriske delingsformer, kunstnerroller og bruk av ny teknologi i kunstsammenheng omtalt og analysert. Jonvik skriv fast for Contemporary Art Stavanger (CAS).

Praxis er støttet av: