03.06.21

Praxis på RKS: Siri Borgé

Praxis med kunstner Siri Borgé. Opptak fra arrangementet på Rogaland Kunstsenter 03. juni 2021, 62 min

Video: Stein Erik Aulie

 

Velkommen til PRAXIS på Rogaland Kunstsenter — et morgenarrangement i kaféen kl.09.00. – 10.00.

 

Dørene åpner for fysisk møte med publikum og kunstnerpresentasjon av Siri Borgé.

 

Påmelding skjer via Hoopla, se lenke nedenfor. På grunn av corona-restriksjoner vil det kun være plass til 20 personer på arrangementet. Er alle plassene tatt, send en epost til kristel(a)rogalandkunstsenter.no for å stå på venteliste.

https://rogalandkunstsenter.hoopla.no/sales/63112799

 

Kaféen holder åpent fra kl.07.00.

 

VELKOMMEN

 

 

Praxis er en serie arrangementer som fokuserer på ulike former for kunstnerisk og akademisk praksis. Dette er en arena hvor kunstnere og kulturarbeidere kan dele og ta del i hverandres metoder, strategier og tenkning. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.


Siri Borgé (1985) ble uteksaminert fra Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst i Bergen, i 2014, og er en samtidskunstner basert i Stavanger.

Borgé er en multimediekunstner som bruker skulptur, performance, foto og film, og som igjen settes sammen til installasjoner. Hennes kunst kan identifiseres av sterke feministiske og sosiopolitiske konsepter som styrer hennes kunstneriske praksis. I tillegg til å være kunstner er hun også skribent, gallerist, kurator og skriver jevnlig for kunstmagasinet «Billedkunst».

Borgés virke er forskningsbasert både i teori og praksis, og ettersom hun forvalter politiske problemstillinger i sitt virke har hun valgt å bli politisk aktiv for partiet Rødt, og å studere politisk teori ved Universitetet i Stavanger. Hun ser på sitt politiske engasjement som en forlengelse av sin kunstneriske praksis, hvor hun kan dykke dypere inn i de politiske problemstillingene hun behandler som kunstner.

 

Praxis er støttet av: