28.04.22

Utstilling: Christine Hansen “Fotovandringer Sjøkanten”

Foto: Elev Kristianlyst

29. april – 08. mai 2022

Åpning: 28. april kl. 17:00

Åpent torsdag – fredag kl. 11:00 – 15:00 og lørdag – søndag kl. 12:00-16:00

Rogaland Kunstsenters prosjektrom

 

Utstillingen “Fotovandringer Sjøkanten” av Christine Hansen er en del av kunst- og byutviklingsprosjektet Sjøkanten, som er et pilotprosjekt i regi av Stavanger kommune. Her tester vi hvordan vi kan bruke kunst som metode for å skape engasjement for byutviklingsprosesser, og for å bli bedre kjent med områdene som skal planlegges.

Fotograf og kunstner Christine Hansen har invitert ungdomsskoleelever, folk fra nærmiljøet og andre interesserte med på et fotokurs langs sjøkanten av Hillevågsvatnet. Oppgaven i kurset er å lete etter «det gode motivet», for på den måten å tvinge frem et nytt blikk på stedet. Det å se omgivelsene gjennom et fotoapparat gjør noe med hvordan vi forholder oss til dem. Det kan også utfordre ideer om det vakre. Hva er et godt motiv? Er det kun det spektakulære som skal fotograferes, eller kan det som fremstår som uviktig og ordinært være utgangpunkt for et godt bilde?

Utstillingen består av et utvalg av bildene fra fotovandringene, og viser frem deltagernes egne blikk på sjøkanten.

 

Deltagende fotografer:

Amandus Erik Johannes Mathiesen, Hilalfattan Zulkarnain, Klara Mo Foldnes, Kaan Dogru, Magnus Thornes Moen, Nils Olav Odland, Rasmus Runestad, Sebastian Christensen, Vanessa Finnestad Salamonsen, Noomi Nordbøe, Amelia Vervik Olivares, Emmeline Ingebrigtsen Weera, Astrid Cecilie Berntsen, Johanne Veland Bakke, Even Gullhaug Hennes, Anders Rogne Kallevåg, Benjamin Hickethier, Ingebjørg Folgerø, Kristiane Marie Fjær Lindland, All Greenall, Marit Sletteberg Storli, Eli Drange Vee, Ayan Jama, Stig Fagerland, Jens Kaae Fisker, Nina Prytz, Mauritz Rossavik og Karen Hatleskog Zeiner.

 

Om kunstneren

Christine Hansen er kunstner og kunsthistoriker bosatt i Stavanger. Hun har master i fotografi fra Kunsthøgskolen i Bergen og PhD i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. Hansen har undervist på Kunsthøgskolen i Bergen, senere Fakultet for kunst, musikk og design ved UiB, i tillegg til Universitetet i Stavanger. Hennes kunstpraksis omhandler ofte å arbeide med konkrete landskaper over tid. Landskapene blir et utgangspunkt for å reflektere over tid, miljøspørsmål og natur. 

 

Hovedbilde av Klara Mo Foldnes, elev Kristianlyst

 

Bilder av Oddbjørn Erland Aarstad