14.08.23

Private: Rogaland Kunstsenter søker daglig leder

Fotograf: Maya Økland

Rogaland Kunstsenter (RKS) søker ny daglig leder. Stillingen er åremåls på 4 år i full stilling, med mulighet til ytterligere 4 år. Lønn og betingelser etter avtale.

Rogaland Kunstsenter er inne i en spennende og viktig periode, og ser etter en fleksibel, løsningsorientert, samarbeidsvillig og ansvarsfull person til å lede RKS videre inn i nye tider.

Som daglig leder vil du sammen med styret være med å sette kursen for fremtiden til Rogaland Kunstsenter. 

Som daglig leder vil du ha ansvar for program, daglig drift, personal og være prosjektleder for RKS sin samlede aktivitet. Du vil være kunstsenterets ansikt utad og delta i regionale, nasjonale og internasjonale nettverk etter behov, for å kunne ta initiativ til og tilby samarbeidsprosjekter. Rogaland Kunstsenter presenterer et variert kunstfaglig program i tillegg til utstillinger. Noe arbeid på kveldstid og i helger i forbindelse med arrangementer vil inngå. Det kreves at du har god faglig kunnskap om samtidskunst og kjennskap til den norske kunstscenen og kunst i offentlig rom, samt erfaring med økonomistyring, administrasjons- og formidlingsarbeid, søknadsskriving og rapportering. Du må også beherske ett av de skandinaviske språk, samt engelsk, skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr en variert og spennende stilling i en anerkjent kulturvirksomhet. Om du er den rette er dette en unik mulighet til å påvirke kunstsenterets innhold og utvikling. 

RKS er inne i en spennende tid. Gjennom konstruktiv dialog med kommunen og kommunens politikere kan Rogaland Kunstsenter se en gunstig fremtid imøte. Planer for utbygging og rehabilitering av lokalet Jugendhuset, Nytorget 17, og resten av kvartalet er nedfelt i Stavanger kommunes Plan for visuell kunst 2023- 2027 (vedtatt av Stavangers kommunestyre 19.06.2023)

Planen beskriver kunstsenterets lokasjon på Nytorget sammen med Kunstskolen i Stavanger, i rehabilitert lokale som utvides på begge sider av Jugendhuset (Nytorget 17) Arkitektforslagene inkluderer visningsrom for kunst på bakkeplan.

I Rogaland Kunstsenters nåværende lokaler finnes et stort galleri på 200 kvadratmeter, kunstfaglig bibliotek og seminarrom med kafé. Vi ønsker å videreutvikle visjonen om et aktivt og relevant kunstsenter. Vi tilbyr konkurransedyktig pensjonsordning og gode muligheter for faglig og personlig utvikling.

Søknad skal inneholde presentasjon av deg og dine visjoner for RKS (maks 2 sider), CV med referanser (maks 2 sider), samlet maks 4 sider via Finn.no

Søknadsfrist 20.09.2023. Ønsket tiltredelse 01.11. 2023 eller etter avtale.

 

Om arbeidsgiveren

ROGALAND KUNSTSENTER (RKS) er en selvstendig, kunstnerstyrt formidlings- og faginstitusjon for visuell kunst. RKS utvikler og gjennomfører kunstprosjekter i offentlig og private rom, driver fagutvikling, verner om den kunstneriske ytringsfriheten og er et kompetansesenter for fylkets profesjonelle kunstnere. RKS har mål om å være synlig, aktiv og reflektert i den offentlige diskursen gjennom kunstprosjekt og åpne programpunkter. Med en prosjektbasert drift er aktiviteten av skiftende form, lengde og intensitet, enten det er utstillinger, forelesninger eller konsulentoppdrag – i egne lokaler, regionalt eller i samarbeid med nasjonale og internasjonale institusjoner. RKS driftes på årlige driftstilskudd på ca. 3 millioner og tildelte prosjektmidler.