10.10.24 - 2024-10-17

Performance Kafé med Viljar Irtun Moe

Fire ganger i året inviterer Performance Art Stavanger en utøvende performancekunstner til Rogaland Kunstsenter. Sammen med ordstyrer og publikum dykker vi ned i interessante og relevante tema innen performance og kunstnerens egen virksomhet. Hvor samtalen vil vandre, og hva som skjer underveis er helt opp til de som deltar.

Performance kafe er et trivelig rom hvor utøvende performancekunstnere og andre interesserte inviteres til å komme sammen for gode samtaler og erfaringsutveksling.
Denne gangen har vi invitert Viljar Irtun Moe.

Viljar Irtun Moe (1997) er en danser og koreograf med base i Stavanger, og arbeider som kontemporær danser med et fokus på floor work og partnering. Hans stil kombinerer fysisk styrke med et fokus på tilstedeværelse og personlig uttrykk, som kan speiles i hans interesse for skeiv teori og forvrengningene en finner i uttrykksfulle kroppsspråk. Viljar er også opptatt av at kunsten skal være tilgjengelig, og at dans kan fremføres alternative steder.

Viljar startet med dans i Bergen og har senere mottatt ett CertHE i dans fra Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance (2017), og en BA i dans fra Universitetet i Stavanger, fakultet for utøvende kunst (2020), med et utvekslingssemester fra Artesis Hogeschool Antwerpen, Belgia (2019). I 2021 var Viljar også årets Spire, i programmet for nyetablerte kunstnere, et samarbeid mellom RAS og Tou Scene.

Irtun Moe har tidligere vist og opptrådd ved Hå gamle prestegård (Nærbø), Stavanger Kunstmuseum, Dansens hus (Oslo), Prøverommet (Bergen), Stavanger konserthus, Nitja Senter for samtidskunst (Lillestrøm), Førdehuset (Førde).
Performance kafe er støttet av BKH og Stavanger kommune.
Det vil bli servert kaffé og te.
Arrangementet er gratis.

Fotokreditering: @Ostygle.Photography // Ostygle Photography