01.10.24

Boksnakk: “Blurring the boundaries” på Rogaland Kunstsenter

Rogaland Kunstsenter
16.00-16.45: Del 1 Boksnakk kl 16-16.45
17.00-17.45: Del 2 Workshop 17-17.45
18.00-18.45: Del 3 Mat og prat 18- 18.45
 
Vi inviterer til en boksnakk som utforsker hvordan kunst kan utfordre og kritisk påvirke sammfunnet, basert på teorier fra to bøker: Living as Form: Socially Engaged Art from 1991 – 2011 (red. Nato Thompson) og Out of Time, Out of Place: Public Art Now (red. Claire Doherty). Kunstbøkerne som omtales er valgt fra biblioteket på Rogaland Kunstsenter. Dette arrangementet er åpent for alle, uavhengig av interesse for kunst.
 
NB! Påmelding er nødvendig for dette arrangementet.
Meld deg på her: https://forms.gle/GdBEQmUUNXzdVheA7
 
Boksnakken starter med en introduksjon til de to bøkene som samtalen er basert på. Boken «Living as Form» presenterer kunstprosjekter som har skapt sosial forandring gjennom samfunnsengasjement. Vi diskuterer hvordan kunst kan fungere som sosial aktivisme og hvordan kunstnere har samarbeidet med lokalsamfunn for å skape positive endringer. Boken «Out of Time, Out of Place» utforsker hvordan kunst kan finne sted utenfor tradisjonelle gallerier, på offentlige steder hvor den kan engasjere og overraske publikum. Vi ser på hvordan slike prosjekter redefinerer kunstens rolle i samfunnet.
 
Etter bokintroduksjonene vil deltakerne få anledning til å utforske bøkene, stille spørsmål og dele sine refleksjoner. Dette legger til rette for en engasjerende og interaktiv start der alle oppmuntres til å bidra med sine perspektiver. Til slutt samles vi for å lage mat og nyte et måltid sammen, mens diskusjonene fortsetter i en mer uformell og avslappet atmosfære.
Hva kan du få ut av aktiviteten?
 
Denne aktiviteten er utformet for å fremme refleksjon rundt forholdet mellom kunst og samfunn på en praktisk og sosial måte. Selv om du ikke nødvendigvis har en spesiell interesse for sosialt engasjert kunst, gir boksamtalene en anledning til å delta i en avslappet og hyggelig sosial setting. Her kan du møte andre mennesker og diskutere ulike perspektiver på hvilken rolle kunsten kan spille i samfunnet.
“Blurring the Boundaries” ledes og fasiliteres av Anne-Marte Eidseth Rygh og Valentina Martinez Mariscal.
 
Anne-Marte Eidseth Rygh er performancekunstner og kurator. Hun har MA i stedskunst & BA i Performancekunst fra Plymouth Universitet. Hennes arbeid er ofte preget av økofeministiske perspektiv og tverrfaglige samarbeid. Hun er fast ansatt ved Kunstskolen i Stavanger hvor hun underviser i Kritisk Teori og Performancekunst og har stilt ut ved blant annet Stavanger Kunstmuseum, MunchMuseet, Malba Buenos Aires, Vlepo Gallery New York, og Kunsthall Wien.
 
Valentina Martinez Mariscal er dansekunstner, kulturleder og kunstkonsulent, spesialisert innen kunst og stedsutvikling, sosial estetikk og taktisk urbanisme. Hun har en doktorgrad i antropologi om bottom-up urbanisme som en estetisk opplevelse og sosialt engasjert kunst fra universitetet Sorbonne i Paris. Med en erfaring som utøver fra både det frie feltet og samarbeid med kunstinstitusjoner og kunstkollektiver i Norge og Frankrike, er Valentina engasjert i kunstneriske praksiser som bygger broer mellom kunst og samfunn, med særlig fokus på stedsutvikling, performativitet og relasjonell estetikk.
 
Dette arrangementet er en del av Folkegata: MER INFORMASJON