08.12.12

Documenta-ettermiddag

Installasjonbilde fra Pierre Huyghes verk på documenta13

Etter to kvelder hvor vi har sett på documentas historie fra 1955 og frem til i dag, inviterer Rogaland Kunstsenter til en ettermiddagsprat for å se nærmere på årets utgave, kuratert av Carolyn Christov-Bakargiev. Med oss har vi Adam Kleinman som jobbet med Public Programming på documenta (13), som vil diskutere sine erfaringer med en av de viktigste utstillingene i verden og gi sitt perspektiv på documentas historie.

Dette er en fantastisk sjanse til å finne ut mer om documenta og vi oppforder alle, uansett om du så årets documenta eller ikke, til å ta turen.

Adam Kleinman (b. 1978, USA) is a writer and curator who has programmed numerous projects ranging from intimate site specific performances to museum-scale exhibitions, conferences and various print based endeavors. He is part of dOCUMENTA 13 as Agent for Public Programming. Previous to this he was Curator at Lower Manhattan Cultural Council, where he created the interpretative humanities program “Access Restricted.” Kleinman also developed LentSpace, a cultural venue and garden design by Interboro Partners, which repurposed an entire vacant Manhattan block. There, Kleinman curated “Avenue of the Americas” (2010) and “Points & Lines” (2009). Kleinman is a frequent contributor to multiple exhibition catalogs and magazines including Bomb, Agenda, Artforum, e-flux journal, Frieze, Mousse and Texte zur Kunst for which he writes a monthly column: New York Letters.

Vel møtt!