16.10.15

Labour & the Artist

Still fra Tiden Går av Ane Hjort Guttu

Torsdag 15. oktober åpner Screen City festivalen i Stavanger og du kan oppleve film og video arbeider rundt omkring i byen. På Rogaland Kunstsenter kan du se arbeider av Rosa Barba og Beathe C. Rønning, og fredag 16. oktober er vi vertskap for kunstnerpresentasjoner og filmvisninger av Ane Hjort Guttu og Antje Ehmann. Begge kunstnerne jobber med tematikken som er utgangspunktet for årets utgave av Screen City, Labour – & the City In-Between, og i løpet av presentasjonen vil vi også få sett arbeider av Guttu og Ehmann, i samarbeid med kunstneren Harun Farocki. 

Ane Hjort Guttu er en kunstner bosatt i Oslo og presenterer sin nyeste film, Tiden Går, som ble produsert til Festspillutstillingen i Bergen i 2015. Verket er en fiktiv historie, filmet i dokumentarisk stil som stiller store politiske spørsmål ved kunsten og kunstens rolle. 


Antje Ehmann er skribent, kunstner og curator. Hun har arbeidet i flere år med filmskaper og kunstner Harun Farocki. Ehmann presenterer deres flerårige prosjekt “Labour in a Single Shot”. I løpet av Screen City Festivalen 


Moderert av Geir Haraldseth