04.10.18

Orbsession

Rogaland Kunstsenter har invitert inn kunstner Eirin B. Hansen, som driver Formbar Glassverksted AS i Haugesund, til å vise verk fra hennes serie Orbsession i vinduet ut mot Nytorget. Orbsession er en del av en sorgprosess, der den svarte fargen symboliserer døden, og kulen er en evig og konstant påminnelse om livet i bevegelse og dets sikkerhet om død. Serien ble vist tidligere i år på det kunstnerstyrte visningsstedet Rom For i Haugesund. 

Vinduet blir et nytt visningssted med fokus på kunsthåndverk og vi er stolte av å jobbe med Formbar i 2018. I perioden oktober til desember viser ved et utvalg arbeider fra Hansen, samt hennes kollegaer ved Formbar, Julie Shirani Kausland og Kirsten Vikingstad.

_______

Eirin (1985) er utdannet glassblåser fra Riksglasskolan i Orrefors og har en BA i glasskunst og design fra Det Kongelige Danske kunstakademis skoler i Danmark. Og i 2015 tok hun fagbrevet i glassblåserhåndverket.

I dag driver hun Formbar Glassverksted AS sammen med to glasskunstnere; Julie Shirani Kausland og Kirsten Vikingstad Storesund. Formbar ble etablert i 2017, og er et fellesverksted med atelier og utsalg midt i sentrum i Haugesund.

Eirin jobber både funksjonelt og skulpturelt, men dras stadig vekk fra det tradisjonelle mot det abstrakte og skulpturelle. Med en lidenskap for formgivning i glass vil hun beskrive seg som handlekraftig og autentisk. En stor del av hennes arbeider handler om egne følelser og opplevelser, og hun uttrykker seg ofte i form av repetisjon og bevegelse.