29.09.18

B3IG3 X Luringen presenterer Hanni Kamaly & Nils Ekman

B3IG3 + Luringen (Rogaland Kunstsenter) presenterer

Hanni Kamaly & Nils Ekman

Ebb and Flow

Lørdag 29 september kl 18-22

Sted: Clarion Hotel Stavanger

Hosted by MOIST

Gratis inngang. Møt opp i lobbyen på hotellet.

 

Rogaland Kunstsenter og B3IG3 presenterer en kunstopplevelse utenom det vanlige på Clarion Hotel Stavanger. Kom og opplev kunstverk av Hanni Kamaly og Nils Ekman med B3IG3 som vertskap. B3IG3 er et utstillingskonsept av den norske kunstneren Andreas Knag-Danielsen, hvor en dragkarakter guider deg til en kunstutstilling i et hotellrom. Det er tredje gang B3IG3 arrangeres og vi er stolte av å presentere prosjektet i Stavanger.

 

Kamaly og Ekman har bygget opp en stedsspesifik utstilling med skulptur og video inne på ett av Clarions hotellrom. Tittelen Ebb and Flow,på norsk flo og fjære viser til overganger -flytende og kontinuerlige. Skulpturene til Kamaly er lange og skjøre. De representerer annerledeshet og fremmedhet. Den fremmede, eller den andre, er en figur vi ofte møter i populærkultur, historiefortellinger og i hverdagen. Hvordan forholder «vi» oss til den andre? De abstrakte skulpturene til Kamaly beveger seg mellom dødt og levende materiale, industrielt og organisk, i en flytende tilstand, som tidevannets kontinuerlige spill. I møte med de hyperrealistiske videoene til Ekman oppstår et samspill som kun eksisterer én kveld på Clarion Hotel Stavanger.

 

Kvelden blir ledet av B3IG3 som er en kuratorisk og performativ plattform skapt av Knag-Danielsen. B3IG3 utspiller seg alltid på et hotell og vertskapet er ulike figurerer skapt og gestaltet av Knag-Danielsen, basert på drag-estetikk, ideer om annerledeshet og møtet mellom den digitale og fysiske verden.

 

Ebb and Flower del av Rogaland Kunstsenters prosjekt Luringen, et flerårig samarbeid med kurator Stina Högkvist fra Nasjonalmuseet. Luringen tar utgangspunkt i den norrøne guden Loke, som var en luring. Han byttet blant annet ham og kjønn for å oppnå sine mål. Luringen ser på queer som et vidt begrep, som strekker seg utover seksualitet og kjønn. 

Luringen viste seg først som utstilling i Bogota, Colombia, under KUIR festivalen. Her deltok kunstnerne A.R.M., Melanie Bonajo, Christophe Hamaide Pierson, Trygve Luktvasslimo og Tori Wrånes. Deretter dukket Luringen opp i Haugesund med kunstnerne Charlotte Tarantino, Herman Mbamba og Jone Tou. Dette var et samarbeid med The Art Scene og Rom for i Haugesund. Luringen har også vært på Rogaland Kunstenter under Skeive dager og vist Trygve Luktvasslimos filmtrilogi A life with no echoi samarbeid med Stavanger på Skeivå og FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold).

 

For mer informasjon ta kontakt med daglig leder Geir Haraldseth 95884716 geir@rogalandkunstsenter.no

 

 

 

Hanni Kamaly (f.1988, Hamar, Norge) er en kunstner basert i Malmø som jobber med skulptur, video og performance-lectures. Sentralt i hennes kunstnerskap står kroppen, som et subjekt, men og som et lerret hvor vi projiserer normer, ideologier og maktstrukturer. Kamaly har utdannelse fra International Art Academy of Palestine, Kunst- og designhøgskolen i Bergen og fullførte en MFA ved Konsthögskolan i Malmö i 2016. Kamaly har hatt soloutstillinger på ALMANAC i London, Skånes konstförening i Malmö, Tag-Team Studio i Bergen og All Welcome i Vilnius.

www.hannikamaly.com

 

Nils Ekman(f. 1990, Göteborg, Sverige) er en kunstner som jobber med digital animasjon og skulptur. Hans kunstneriske virke fokuserer på forholdet mellom framstilling og materialitet, genesis og hvordan teknologi former vår oppfatning av vår fysiske virkelighet og kropp. Sentralt i hans kunstnerskap er ideen om prototypen som et surrogat for hva som kan være. Ekman tok sin Masterexamen på Malmö Konsthögskola. www.nilsekman.com

 

Andreas Knag-Danielsen  (f. 1983, Bergen, Norge) arbeider som kunstner og kurator med fokus på digitale medier, performance og objekter. Han jobber ofte med forholdet mellom kropp og teknologi. Han undersøker spørsmål knyttet til identitet, internett og representasjon og hvordan digital teknologi kan manifestere seg fysisk. Knag-Danielsen har utdannelse fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Berlin Weissensee School of Art og Umeå Konsthögskola. Han har tidligere stilt ut på Kunstnernes Hus, Performance Art Bergen, Verdens Ende Kunstforening og på Bildmuseet, Fotografiska og Malmö Konsthall i Sverige. Han var med å drive det kunstnerdrevne galleriet Galleri CC i Malmö i 2015-2017 og stiftet B3IG3 i 2018. Knag-Danielsen er også en del av kunstnerduoen Knaggi med kunstner Arngrímur Borgþórsson.

andreasknag-danielsen.com