27.09.18

September Dialogues

Torsdag 27. september

kl 19.00-21.00

samtale med Runhild Hundeide, Stian Gabrielsen, Ragnhild Aamås og Geir Haraldseth, samt lansering av Hundeides publikasjon «Inertia a trilogy.»

Den første utgaven av September Dialogues baseres på Runhild Hundeide sin publikasjon «Inertia a trilogy,» utgitt av Rogaland Kunstsenter i 2017. Boka tar utgangspunkt i utdanningssystemets struktur av læring gjennom gjenfortelling. Hundeide reflekterer over hvordan kollektiv hukommelse og individuell fortellerevne skaper fundamentet for samfunnet som vi kjenner det, og hvordan det dynamisk forandrer seg i takt med den teknologisk utviklingen. Tekstene dveler blant annet ved evnen vår til å visualisere, kroppen som subjekt og narrative strukturer. Bokas form spiller på en musikalsk sysselsetting av tanke og tekst som overflate. September dialogues vil se på hvordan «Inertia a trilogy» fungerer som bok, hvordan den vakler mellom en kommuniserende og selvhenvendt form og forskjellen mellom dialog og utveksling. Eller ikke.

September dialogues arrangeres hvert kvartal og består av en samtale og ett videoprogram. Dialogen etterstreber ny kunnskap gjennom samtale og spekulasjon med en metafysisk vinkling på antisystematisk bevegelse hvor konstruksjoner rundt emansiperings-prosesser søkes belyst.

 

Runhild Hundeide (f. 1980, Ringerike) er en kunstner med bachelorgrad fra Kunstakademiet i Oslo med studieopphold ved Mountain School of Art, Los Angeles, Cité Internationale des Arts, Paris, og Percival Space, Oslo. Hundeide har hatt solopresentasjoner ved Wiels i Brussel og No Place og Podium i Oslo, og var med på gruppeutstillingen KDW ved Rogaland Kunstsenter i 2017. Hennes seneste prosjekter inkluderer Lowest Ebb ved Grunerløkka kunsthall, Oslo; Menneskeberget, Edvard Munchs Atelier, Oslo og Praksis, Oslo.

Stian Gabrielsen (f.1981) virker som skribent, kunstkritiker og kunstner, har en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo, skriver jevnlig for det nordiske kunsttidsskriftet Kunstkritikk, hvor han i en periode også har fungert som norsk redaktør. I tillegg er han med å drive visningsstedet Diorama i Oslo.

Ragnhild Aamås (f. 1984, Volda) bur og arbeider i Oslo. Aamås er utdanna ved Central Saint Martins College of Art and Design (London), Universitetet i Oslo og Kunsthøgskolen i Oslo. Ho driv visningsromet Podium Oslo, saman med Ayat Tuleubek og Ignas Krunglevicius. Aamås er ein av Vestlandsutstillingskunstnerane 2018 og stiller ut “flyt; eller minna til ei reisande fjellape” ved Kube kunstmuseum i Ålesund. Nyleg haldt ho ei/t tredelt opplesning / framførande foredrag om Mary Wollstonecraft’s “Letters written during a short residence in Sweden, Norway and Denmark” (1796) under kunstbokmessa Multiple Art Days i Paris.

Geir Haraldseth (f. 1977, Oslo) er daglig leder på Rogaland Kunstsenter og er basert i Stavanger. Haraldseth har en BA i Fine Arts fra Central Saint Martin’s College of Art and Design og en MA i Curatorial Studies fra Bard College. Tidligere har Haraldseth jobbet som kurator på Nasjonalmuseet, Oslo og på Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunstakademiet. Haraldseth har bidratt til flere magasiner som bl a Art in America, the Exhibitionist, Kunstkritikk, Acne Paper, og Landings Journal.

Arrangementet er åpent for alle og vi byr på lett servering.