13.11.19

Filmvisning: Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival

Filmvisning på Rogaland Kunstsenter (biblioteket)
Onsdag 13. november kl 18-20
Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival (2017)

 

En film av Fabrizio Terranova
Varighet: 81 min
Engelsk tale og teksting
Gratis inngang (maks sitteplasser 50)
 
 
Filmen er et fascinerende portrett av den amerikanske teoretikeren Donna Haraway (f. 1944), feminist, vitenskapshistoriker og science fiction-entusiast og regnet blant samtidens viktigste levende tenkere. Med de to revolusjonerende tekstene: A Cyborg Manifesto (1985) og Primate Visions (1989) og nylig utgitte Staying with the Trouble (2016) har hun utfordret konvensjonelle forestillinger om kjønn, menneske, dyr og maskin. Haraway er en eksentrisk, rebelsk og oppløftende intellektuell stemme som maner frem fantastiske arter og utsikter (eksisterende og mulige) i en tid ellers preget av dystre spådommer for miljø og menneskehet.  
 
Filmskaper Fabrizio Terranova bodde hjemme hos Haraway i flere uker under innspilling av filmen. I tillegg til en brilliant vitenskapelig hjerne møter vi her en leken og engasjerende forteller som deler raust av sin personlige historie.
 

An ode to this thinker’s expansive mind and life. Besides a heady, speculative journey through theory, politics, sci-fi, and so much else, you get a sense of the deep joy that Haraway takes in all life. -Vice Magazine

Hjertelig velkommen!