26.03.22

Filmscreening: “Are You Ready?” av Frans Jacobi & Gitte Sætre

Are You Ready?

Sted: Rogaland Kunstsenter, Nytorget 17, 4013 Stavanger

Tidspunkt: Lørdag 26. mars kl.13:00-16:00

 

Kunstnerduoen Frans Jacobi & Gitte Sætre har laget en hybrid klimafuturistisk fabel i syv episoder med tittelen “Are You Ready?”. Rogaland Kunstsenter har invitert dem til å vise fabelen i sin helhet som en tre timer lang screening.
 
Det blir servert kaffe og lette forfriskninger denne dagen, og det vil avholdes en liten workshop for barn mellom 4 og 12 år i forbindelse med screeningen.
 
Hva handler “Are You Ready?” om, hva er greia liksom?
Vel, det handler om to moderne bymennesker som kjenner på behovet for å gjøre noe med tingenes tilstand, og legger ut på en reise for å finne en hjelper. De finner et gjenoppstått tre som har vokst opp tett på filosof Ludwig Wittgensteins hytte i Skjolden. Treet viser seg derfor å være en filosofisk underfundig karakter, som ender med og både hjelpe og utfordre menneskene. Mye skjer og mye blir sagt; treet innleder et kjærlighetsforhold til poeten Ca Conrad, stifter bekjentskap med en indisk taxisjåfør, og reiser fra det globale nord til det globale sør og videre ned i havets dyp og indre mentale rom. Men mest av alt forstår vi at behovet for å gjøre noe er reelt og slett ikke umulig.
 
I forbindelse med utstillingen deres “Cosmology” på Small Projects i Tromsø skrev Inger Emilie Solheim entusiastisk om sin opplevelse av “Are You Ready” i Hakapik
 

Om kunstnerne

Gitte Sætre
(f. 1975)
Gitte Sætre’s arbeider omhandler nåtidige og relevante problemstillinger, slik som klimaforandringer, nyliberalistiske ideologiske mønstre og kulturell radikalisme. Hennes arbeider er ofte karakterisert av å ta tempen på det moderne samfunn, i tillegg til å gi plass til humor og stille refleksjon. Tidligere arbeider omfatter blant annet “Woman Cleaning” (2014-2022), “The Soups&Stories Project” (2014-2017), “Magic of Seven” (2016) og “The Green Hijab Movement” (2014-2019)
 
Frans Jacobi
(f. 1960)
Frans Jacobi arbeider med performance, film og tekst. Hans prosjekter tar for seg dagens politiske kriser sett gjennom en mørk linse av poetisk humor. I 2015 startet han det pågående forskningsprosjektet “Synsmaskinen”, og i 2017 initierte han og Gitte Sætre “Green Hijab Movement”. Frans Jacobi er professor i tidsbaserte medier, og instituttleder for Institutt for samtidskunst ved Kunstakademiet, Universitetet i Bergen.