21.04.23

Kunstnersamtale med kunstner Tanja Thorjussen og professor i arkeologi Kristin Armstrong-Oma

Tanja Thorjussen (foto av Jannik Abel), Tupilaq (av Tanja Thorjussen) og Kristin Armstrong-Oma
Tanja Thorjussen (foto av Jannik Abel), Tupilaq (av Tanja Thorjussen) og Kristin Armstrong-Oma

Kunstnersamtale med kunstner Tanja Thorjussen og professor i arkeologi Kristin Armstrong-Oma

Sted: Rogaland Kunstsenter, Nytorget 17, 4013 Stavanger

Tidspunkt: fredag 21. april kl 16:00 – 17:30

Velkommen til en hyggelig ettermiddag med litt forfriskninger og muligheten til å høre kunstner Tanja Thorjussen og professor i arkeologi Kristin Armstrong-Oma samtale om hvordan kunstnere kan jobbe med en museumssamling. Utgangspunktet for samtalen er utstillingen Eden and Everything After hvor Arkeologisk museum, Universitetet i Stavanger, inviterte Tanja Thorjussen til dialog med gjenstander fra Rogalands forhistorie.  Resultatet er en serie tegninger, installasjoner og videokunst som utforsker grensene mellom kunst, arkeologi, og vår felles historie. De forhistoriske objektene er fornyet gjennom Thorjussen sitt kunstneriske blikk. I denne samtalen utforsker hun prosessen sammen med Armstrong-Oma som kuraterte utstillingen.

Etter samtalen blir det mulighet for å prate med Tanja Thorjussen og Kristin Armstrong-Oma.
Arrangementet er gratis.

Utstillingen Eden and Everything After vises nå på Arkeologisk museum og kan leses mer om her.

Tanja Thorjussen (f.1970) Oslo, jobber innenfor media som tegning, kunst i offentlige rom og performance som ofte utforsker det spirituelle i naturen, økofeminisme, prehistoriske mytologier og urfolks vitenskap.

Kristin Armstrong-Oma (f.1974) Stavanger, er professor i arkeologi ved Arkeologisk museum UiS, og styreleder i Norges museumsforbund.