30.04.20

Life-streaming av Praxis med Christine Hansen

Det er opp til hver enkelt av oss å bremse spredningen av COVID-19. Alle, også unge og friske mennesker, skal unngå større sammenkomster i denne perioden. Derfor inviterer Rogaland Kunstsenter til PRAXIS «live-streaming» på Facebook fra Rogaland Kunstsenters kafé i 1. etasje. Våre kommende 6 arrangementer er støttet av Stavanger kommune.

 

Opptak av live-streaming på Rogaland Kunstsenter 30.april 2020 finnes på RKS You Tube kanal her (60 min.)
Video: Bo B. Randulff

 

Gå til Rogaland Kunstsenters facebookside for live-streaming. Opptak kan også sees i ettertid.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2291671074475742&ref=watch_permalink

 

Rogaland kunstsenters programserie Praxis presenterer billedkunstner Christine Hansen.

 

Praxis er en serie arrangementer som fokuserer på ulike former for kunstnerisk og akademisk praksis. Dette er en arena hvor kunstnere og kulturarbeidere kan dele og ta del i hverandres metoder, strategier og tenkning. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte. Morgenarrangement i kaféen er fra kl. 09.00 – 10.00.

 

Christine Hansen (f. 1969) er en Stavangerbasert kunstner og kunsthistoriker som har arbeidet med fotobaserte prosjekter siden slutten av 1990-tallet. Kunstnerisk interesserer hun seg for landskap og poetiske sider ved hverdagslivet. Hansen tar ofte utgangspunkt i konkrete steder som hun arbeider med over tid. I hennes siste prosjekt, Desert Dwelling, bruker hun (i samarbeid med Line Anda Dalmar) ørkenen som ramme for å reflektere over tid, miljøspørsmål og landskap. Prosjektet inngår i høstens utstillingsprogram på Rogaland Kunstsenter. Hun har både som kunstner og kunsthistoriker utforsket sin egen familiehistorie. Spørsmål som interesserer henne er: Hvor møtes den kollektive og den private historien? Kan det private være universelt?

 

Hansen har master i fotografi fra Kunsthøyskolen i Bergen (2001) og doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen (2012). Hun har stilt ut blant annet i Tromsø Kunstforening, Akershus Kunstsenter, Sogn og Fjordane Kunstmuseum og Preus Museum. Hansens arbeider er innkjøpt av Norsk Kulturråd og hun er representert i Nasjonalmuseets samlinger (Robert Meyer Collection). Kunstnerskapet hennes er omtalt både i Norsk Kunsthistorie (Danbolt, 2011) og i Norsk Fotohistorie (Larsen/Lien, 2008). Hun har kuratert flere utstillinger blant annet Sakte Bilder på Lillehammer Kunstmuseum (2016).

 

Praxis er støttet av: