13.08.20

SKAUS, FASE 3: Utstilling

Fase 3: 13.08-16.08
Edvine Larssen (Ventetomt, TOU)
Héloïse Delègue (RKS)

Vi starter på Ventetomten ved TOU 13 august kl. 18:00 og åpner på Rogaland Kunstsenter kl. 19:00. Utstillingen på Ventetomten står åpen til kl 20.00 og Rogaland Kunstsenter til kl 21:00.

Utstillingen på Rogaland Kunstsenter vil ellers i utstillingsperioden være åpen fra kl. 12.00 til 16.00 fredag-søndag.

Héloïse Delègue (f.1985) Héloïse Delègue er en fransk kunstner for tiden basert i Paris. Arbeidet hennes kan sammenlignes med en krønikers forskning gjennom voyeurisme. Hun kombinerer maleri, tegning, tekst, collage og tekstil, ofte satt sammen til installasjoner. Arbeidet hennes en visuell dagbok for samtiden. Hun tar i bruk vittige pop-up assosiasjoner som påvirker følelser og nostalgi, men også til tider frykt og sinne. Hun er interessert i universelle menneskelige temaer: identitet, kjønn, maktstrukturer, forhold og seksualitet. Hun har en MFA fra Goldsmiths College (2018) og en Bachelorgrad i Kunst fra Sorbonne University (2013). Hun har presentert arbeider i London, Freiburg, Luxemburg, Hangzhou, Rio de Janeiro, Göteborg og Paris. Utvalgte separatutstillinger er Spooning sucks på Galerie fur Gegenwartkunst, Scopophilia i Deptford X Gallery, Unreal Estates og Delightful disappointments på Goldsmiths College, Body i Kristin Hjellegjerde Gallery. www.heloisedelegue.net

Edvine Larssen (f. 1977) Edvine Larssens praksis er utelukkende steds-bundet. Hennes arkitektoniske og/eller performative installasjoner smelter sammen det materielle og det konseptuelle, i møtet med sted, tid og rom. Larssens arbeider fordrer både bevegelse og sanselig erfaring, i arbeider hun definerer som Passage Works – verk som er i en konstant tilblivelse. Edvine Larssen er fra oktober 2020 ansatt som professor i samtidskunst ved kunstakademiet i Tromsø. Hun har en doktorgrad fra Norsk program for kunstnerisk utviklingsarbeid (PKU) gjennom Kunstakademiet ved NTNU i 2018. Hun er ellers utdannet fra Kingston University i London og CCA Kitakyushu i Japan. Larssen har utarbeidet steds-bundne verk for blant annet RAKE visningsrom i samarbeid med Magasinet (Dagbladet), Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim internasjonale scenekunstfestival, Tromsø Kunstforening, SALT og LevArt for å nevne noen. Hun arbeider også med ulike former for publikasjoner. www.edvinelarssen.com

Mer om Skaus
Skaus er en plattform – samtidig vert og okkupant, en støttestruktur som igangsetter møtepunkt mellom steder, kunstnere, institusjoner, sosiale infrastrukturer og publikum. Skaus er initiert og utviklet av Håvard Sagen, Mari Kolbeinson og Markus Bråten.

I denne piloten vises Skaus parallelt på Rogaland Kunstsenter og på en Ventetomt ved TOU. I flere prosjektfaser vil en rekke kunstnere og kunstnergrupper arbeide stedsspesifikt, og uavhengig handle ut fra de strukturer og kunstneriske forutsetninger som har oppstått i rommet (RKS) og på stedet (TOU).

Ved å utforske nye samarbeidsformer og metoder utfordres ideer knyttet til opprinnelse, forfatterskap og reproduserbarhet. Prosjektet bygger på ideen om kontinuerlig endring og tar form av en nomadisk utstilling, som etter denne piloten vil flytte til nye steder og innta nye former.

Skaus er støttet av Koro, Kulturrådet, Stavanger Kommune, Bildende Kunstneres Hjelpefond, IVAR Gjenvinningsstasjon, Optimera Stangeland, Bright Norway As avd. Stavanger og Absinthen.

PROGRAM:

Innvielse: 13.-16.02.
Markus Bråten, Mari Kolbeinson,
Håvard Sagen (RKS og Ventetomt, TOU)

Fase 1: 05.-08.03.
Andreas Amble (Ventetomt, TOU)
Linda Lamignan (RKS)

Fase 2: 26.-29.03.
Ingrid Furre (Ventetomt, TOU)
Ingeborg Kvame (RKS)

Fase 3: 13.08-16.08
Edvine Larssen (Ventetomt, TOU)
Héloïse Delègue (RKS)

Fase 4: 03.09.-06.09
Benjamin Hickethier w/ Byverksted (Ventetomt, TOU)
Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen (RKS)

Sammenkallere: Håvard Sagen, Mari Kolbeinson, Markus Bråten

Aktører: Linda Lamignan, Andreas Amble, Ingeborg Kvame, Ingrid Furre, Edvine Larssen, Héloïse Delègue, Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen, Benjamin Hickethier & Byverksted.

Støttespiller: Apichaya Wanthiang

Skaus er støttet av KORO, Kulturrådet, Bildende Kunstneres Hjelpefond, Stavanger Kommune, IVAR Gjenvinningsstasjon, Optimera Stangeland, Bright Norway As dept. Stavanger og Absinthen.

Foto: Oddbjørn Aarstad, Erik Sæter Jørgensen og Håvard Sagen

Rogaland Kunstsenter

TOU Ventetomten