14.03.13

HAIK w/ del 1

HAIK w
Designkollektivet HAiK gjester DSC_0676Rogaland Kunstsenter med et prosjekt i to deler. Den første delen åpner torsdag 14. mars kl 19.00, og markerer starten for HAiKs forskning på klesvaner i Rogaland. I løpet av en måned vil kollektivet intervjue ‘folk flest’ om deres klesskap, spesielt de som reparerer, tilpasser eller lager klær selv. Korte intervjuer vil finne sted på Kunstsenteret, men HAiK vil også besøke folk hjemme for å se i klesskapene deres. Ta kontakt med geir@rogalandkunstsenter.no for å ta del i intervjuene. De som tar del i hjemmeintervjuene får en liten overraskelse fra HAiK. Intervjuene fra Rogaland vil danne grunnlag for HAiKs neste kleskolleksjon som lanseres i 2014.
HAiK består av Ida Falck Øien, Harald Lunde Helgesen og Siv Støldal, tre norske designere som har jobbet sammen siden 2011 og selger varene sine i Beijing, Verona, Bergen, Tokyo, Osaka og Oslo. De deltar på moteukene i Paris, London og København og var nominerte til Nåløyet under Oslo Fashion Week. Gruppen kan trekke på sine erfaringer som klesdesignere og sitt nettverk bestående av kunstnere, forskere, produsenter, venner og familie. Sammen HAiKer de som en kollektiv struktur. HAiKs utstilling på Rogaland Kunstsenter er en del av programmet Collective Good/Collaborative Efforts som tar for seg kollektivet og samarbeid som kunstnerisk strategier. Prosjektet er kuratert av daglig leder Geir Haraldseth.