18.04.13

HAIK w/ del 2

Haik på RKS
HAiK @ Rogaland Kunstsenter-39
Del to av designkollektivet HAiKs prosjekt på Rogaland Kunstsenter åpner torsdag 18. april kl 19.00, hvor Rogaland Kunstsenter vil vise deler av HAiKs nye produksjon. Med seg har HAiK fire kunstnere og en antropolog: Marianne Hurum har tegnet arkitekturen HAiK bruker til å vise, samle og arkivere informasjon. Anders Smebye har valgt å bruke HAiKs produksjon som utgangspunkt for skulpturelle arbeid og inngrep i utstillingen. Ruben Steinum utvikler et konsept som HAiK bruker i markedsføring av kolleksjonen og Anna Daniell lager en film «Metode» som følger en skulptur på tur fra kunstnerens studio til kunstsenteret. Antropolog Charlotte Bik Bandlien har jobbet med HAiK for intervjudelen og rådført kollektivet gjennom prossessen.
  HAiK @ Rogaland Kunstsenter-33 HAiK består av Ida Falck Øien, Harald Lunde Helgesen og Siv Støldal, tre norske designere som har jobbet sammen siden 2011 og selger varene sine i Beijing, Verona, Bergen, Tokyo, Osaka og Oslo. De deltar på moteukene i Paris, London og København og var nominerte til Nåløyet under Oslo Fashion Week. Gruppen kan trekke på sine erfaringer som klesdesignere og sitt nettverk bestående av kunstnere, forskere, produsenter, venner og familie. Sammen HAiKer de som en kollektiv struktur.   HAiK @ Rogaland Kunstsenter-23 HAiKs utstilling på Rogaland Kunstsenter er en del av programmet Collective Good/Collaborative Efforts som tar for seg kollektivet og samarbeid som kunstnerisk strategier. Prosjektet er kuratert av daglig leder Geir Haraldseth.               HAiK @ Rogaland Kunstsenter-18 HAiK @ Rogaland Kunstsenter-3 HAiK @ Rogaland Kunstsenter-2