31.01.16

Fra biblioteket: 032C

A selection of 032C

Biblioteket på Rogaland Kunstsenter huser tusenvis av bøker og tidsskrifter. De fleste handler om kunst, men mye handler om grensene opp mot kunstfeltet, som mote og livsstil. Vi presenterer månedlige utvalg av titler fra biblioteket og i Januar 2016 har vi valgt 032C.

Navnet stammer fra den røde fargen fra Pantone som kjennetegner magasinet. Dagens magasin er uten tvil glossy og handler mye om mote, men utgangspunktet for publikasjonen var noe mer eksperimentelt. 032C workshop ble stiftet i Berlin i 1999. En by som ikke var så veldig glossy, men som 032C har vært gjennom noen hamskifter. 

Journalisten Jörg Koch og produsent Sandra von Mayer-Myrtenhain begynte med nettsiden og den første utgaven kom ut i 2000 med tittelen: Professionalism. Magasinet var sobert. Og rødt. Trykt på avispapir med en stor rød firkant på forsiden. Uttrykket var grafisk sterkt, kvaliteten på innholdet var sterkt og områdene varierte fra film til arkitektur, fra kunst til mote, fra musikk til litteratur. De tre første utgavene holdt seg til det formatet og tematiserte Destruction (#2) og What’s next? (#3), mens det fjerde nummeret, Embrace Instability, som kom i 2002 tok steget til noe mer glossy. Innholdet var like variert, mens det fotografiske fikk et helt annet spillerom på det glossy papiret. 

Sommeren 2007 gikk magasinet tilbake til den rød fargen fra de første tre nummerene, tilbake til 032C. Utforskningen av hva et magasin kan være fortsatte og i #25 med tittelen Picasso og forsidepiken Rihanna (i Gucci) fikk du også en edition av kunstneren Cyprien Gaillard.

I det nyeste nummeret, #29 Nest, finner du en hyllest til interiørmagasinet Nest. Nest har vi også i biblioteket, og er en nær slektning av 032C. Bladet ble publisert fra 1997-2004 og tok for seg interørmagasinet som medium. Biblioteket har dessverre ikke alle utgavene, men vi har de aller fleste. Både av 032C og Nest. Velkommen opp!