19.02.16

Stavanger 2016

Fra venstre: Gallerist Esperanza Rosales fra VI, VII i Oslo, kurator Tirdad Zolghadr, kunstnerne Melanie Bonajo og Tove Kommedal, Rogaland Kunstsenters direktør Geir Haraldseth, Siri Borgé fra Studio 17, Heather Jones, kurator Anne Szefer Karlsen, Stavanger Kunst­museums direktør Hanne Beate Ueland, Torunn Larsen fra Rogaland Kunstsenter, kunstner Margrethe Aanestad fra Prosjektrom Normanns, Kunsthall Stavangers fungerende direktør Maya Økland og kunstner Mark van Yetter. Herman Dreyer Fotograf

Morgenbladet har i samarbeid med kunstkritikk.no lansert et bilag som kommer tre ganger i året med papirutgaven av Morgenbladet. I den første utgaven har de tatt turen til Stavanger og tok et bilde på kunstsenteret en mandag kveld før foredraget til Tirdad Zolghadr. Tilstede var representanter fra kunstmiljøet i Stavanger, samt kunstnere og kuratorer som jobber med prosjekter i Stavanger. Heather Jones, redaktør i den nettbaserte plattformen for kunstkritikk Contemporary Art Stavanger og for tiden utstillingsleder for Kunsthall Stavanger skriver: “En vitamininnsprøytning i kunstmiljøet i Stavanger har fra årsskiftet 2012/2013 skapt en rekke nye utstillingsrom for kunst i og rundt byen. Forandringen skyldes ikke minst nytt lederskap på kuratorsiden, hvor Geir Haraldseth ved Rogaland Kunstsenter, Hanne Mugaas ved Kunsthall Stavanger og Hanne Beate Ueland ved Stavanger Kunstmuseum har gått i bresjen. Kunstnerne selv har også spilt en viktig rolle, ved å utvikle nye, uavhengige utstillingsrom i studiobygg som Erfjordgt. 8, Paradis og Tou Scene. For eksempel ble Prosjektrom Normanns etablert inne i studiokollektivet E8 i 2010, som en arena for produksjon og presentasjon av verk under arbeid. Studio 17 på sin side ligger like ved Rogaland Kunstsenter og åpnet i 2013. Initiativtagerne har satt seg et ambisiøst mål om to utstillinger i måneden i snitt – en kuratorisk strategi som gir rom for spontanitet og fleksibilitet.”