27.08.16

____ //// /O/O/O The mouth expresses thoughts. The landscape renders its tone!

____ //// /O/O/O
____ //// /O/O/O

Velkommen til årets store begivenhet på VELFERDEN i Sokndal!

10 kunstnere ankommer neste uke Velferden fra Danmark, Sverige, Litauen og Norge, og lørdag den 27. august åpner vi dørene for fluxus-inspirert performance festival!

Festivalen har tittelen “____ //// /O/O/O The mouth expresses thoughts. The landscape renders its tone!” og er et inter-disiplinært kunstprosjekt som vises i Danmark, Norge og Sverige i 2016 og 2017 i samarbeid med #RogalandKunstsenter og #Kunsthal44 på Møen.

Kurator Nico Anklam har invitert en gruppe nordiske kunstnere til å respondere på arbeider av den danske Fluxus-kunstneren Henning Christiansen, og til å utvikle nye performative verk med lyd, landskap og språk som gjennomgangstema. Sammen med Henning Christiansens videoverk “En Vandrende Stemme” (1991) vil man i løpet av dagen få se performancer av:

Linda Persson
Sven Åke Johansson
Camille Norment
Arturas Bumsteinas
LOL Beslutning

Bakgrunnen for projektet er en tekst som Henning Christiansen skrev i 2000: “Der Mund spricht die Gedanken aus. Die Landschaft gibt Ihren Klang!”. Teksten illustrerer hvordan klangen i de skandinaviske språkene springer ut fra landskapet: de danske flate marker og øyer, de svenske skoger og innsjøer og de norske fjell og fjorder. Den ender med en billedlig representasjon av de tre lydlandskapene som former tittelen for projektet: ____////0/0/0. 
For mer informasjon, besøk www.reddvelferden.org


PROGRAM FOR 27.AUGUST:

Programmet starter i Sokndal Kirke:
13:30 Sven Åke Johansson 
14:00 Arturas Bumšteinas

Programmet fortsetter i og rundt Velferden 
på Sandbekk i Sokndal fra kl 15:00.
15:30 Åpningstale v/ Maiken Stene og Nico Anklam
16:30 Camille Norment
17:00 Linda Persson
18:00 Sven Åke Johansson
19:00 LOL Beslutning

Vi selger mat og drikke, som i fjor, så husk å ta med kontanter! 
Det kan også bli kaldt og vått på industriområde, så ta med passende klær.

GRATIS BUSS kjører fra Stavanger kl 10:30 fra byterminalen og via Sandnes, Bryne, Nærbø og Egersund. 
Påmelding må gjøres innen fredag den 26.august kl 17:00 til Maiken Stene på telefonnr 98479704 eller på email til maikenstene@gmail.com.

!!!!!!VELKOMMEN TIL VELFERDEN!!!!!!

takk til: Nordisk Kulturfond, Norsk Kulturråd, Rogaland Fylkeskommune, Rogaland Kunstsenter, Sokndal Kommune, Egeland Sveis, SNYK-ny music, Dansk Kunstfond, Vordingborg Kommune, Norges ambassade i København, Konstnärsnämnden, Danske Komponist Forenings Produktionspulje og KODA´s Kulturelle Midler.