25.03.17

Dromos

Lørdag 25. mars byr vi på et gjensyn med Julius Smack som gjestet kunstsenteret i fjor. Julius Smack har spilt inn nye arbeider i Stavanger som har blitt til Dromos. Stykket utforsker konflikt og teknologi gjennom et narrativ om en statue fra antikken som kommer til live. Julius Smack blander kammermusikk, vogue’ing og teater og skaper et annerledes teaterrom med musikk og bevegelse. 
 
“He thought the garden, naked of these, must endure the sun’s sharpest rays.
Mightiest driver of the wearliess speed in the lightning’s feet
 
I will not steep my speech in lies; the test of any man lies in action.”
 
– Olympia 3, The Odes of Pindar
 
Arrangementet er gratis og alle er velkomne!


 
Dromos
A Performance by Julius Smack
 
“He thought the garden, naked of these, must endure the sun’s sharpest rays.
Mightiest driver of the wearliess speed in the lightning’s feet
 
I will not steep my speech in lies; the test of any man lies in action.”
 
– Olympia 3, The Odes of Pindar
 
Dromos is a performance by Los Angeles-based musician Julius Smack. Backed by a woodwind ensemble, Julius Smack utilizes chamber music tropes, vogue dance, and theatrical modalities to queer the concert form. Dromos interrogates conflict and technology through the narrative of an awoken statue from antiquity.