31.07.17

Marthe Ramm Fortun

Marthe Ramm Fortun er en del av Independent Study Program 2017 sitt fakultet og gjester programmet i siste uken i Juli. 

Ramm Fortun er en kunstner og forfatter og har gjestet Rogaland Kunstsenter ved flere tidligere anledninger, blant annet som artist in residency ved Frida Hansens hus, sammen med Kasper Bosmans, og som en del av formidlingsprogrammet ved åpningen av Siv Bugge Vatne sitt kunstverk ved Universitetet i Stavanger

 

Marthe Ramm Fortun (Oslo, 1978) bor og arbeider i Oslo. Hun har nylig holdt performancer på KW Institute of Contemporary Art (Berlin), Beaux-Art (Paris), Bozar Center for Fine Arts (Brussels), Stavanger Kunstmuseum (Stavanger) og Henie Onstad Kunstsenter (Høvikodden). Skrive byen, skrive den om er tittelen på hennes siste solo-utstilling på Unge Kunstneres Samfund (UKS) i Oslo, og hun har også nylig samarbeidet med Kasper Bosmans på duo-utstillingen Yesterday was different på Komplot i Brussels. Fortun har publisert 100 situasjoner (Aschehoug, 2013) i Stemmer serien, som markerte 100 årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge, og Inverted Sky; Letters to Jackie (Blackdog Publishing, 2014), basert på et stedspesifikt prosjekt på Grand Central Terminal for Performa 13 (New York, 2013). Fortun er gjesteforeleser ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO).