20.03.18

Les Tenebres – orgelperformance

Liv Kristin Holmberg • les tenebres •

Orgelperformance for ett menneske av gangen, nattestid i kirkerom. Organ performance for one person at a time, during nighttime in a church space.

 

Et samarbeid mellom Rogaland Kunstsenter, Stavanger Bispedømmeråd og Stavanger kirkevergelag

 

LIV KRISTIN HOLMBERG organist, performer
medvirkende HANNA BARFOD skuespiller performer

 

Tverrkunstnerisk performance for kirkerom. “Les Tenebres” (overs. fra fransk I den mørke time) er et møte med seg selv. Tittelen er hentet fra Olivier Messiaens siste verk for orgel, “Livre du Saint Sacrament” (Boken om de hellige sakramenter), som danner fundament for den musikalske regien. Performancen er filosofisk fundert i Heideggers begrep om væren-til-døden, der et møte med egen frykt og smerte kan tenkes som erkjennelsesåpnende, en mulighet til å bli egentlig, til å bli oss selv.

 

20. og 21. mars i Sankt Petri Kirke i Stavanger.

 

Begrenset antall plasser. For reservasjon, send sms med ditt navn til nummer 971 95 857 og du vil bli tildelt tidspunkt for oppmøte. ( gratis )

 

____________

Liv Kristin Holmberg (f. 1980) er performancekunstner og organist. Utdannelse fra bl a Kunstakademiet i Oslo, Norges Musikkhøgskole, Sibeliusakademiet (Helsinki) og Humboldt uni. (Berlin). Hun har de siste årene jobbet med kunst og performancekunst i kirkerom og er opptatt av forholdet mellom kunst og tro. Holmberg bor og arbeider i Oslo og Berlin. For mer info: www.livkristinholmberg.no.

 

Hanna Barfod (1981) er utdannet skuespiller fra Akademi for Scenekunst (Fredrikstad) og teaterpedagog fra Kunsthøyskolen i Oslo i tillegg til utdanning innen samtidsdans (Høyskolen for Dansekunst i Oslo) og film (European Film College i Ebeltoft). Barfod har utforsket tverrestetiske uttrykk i flere tidligere produksjoner, bl.a. i samarbeid med Liv Kristin Holmberg.

 

Foto fra performance (bilder tatt av Liv Kristin Holmberg):