25.06.20

Live-streaming av Praxis med Agnes Btffn

Det er opp til hver enkelt av oss å bremse spredningen av COVID-19. Alle, også unge og friske mennesker, skal unngå større sammenkomster i denne perioden. Derfor inviterer Rogaland Kunstsenter til PRAXIS «live-streaming» på FACEBOOK fra Rogaland Kunstsenters kafé i 1. etasje. Arrangementet er støttet av Stavanger kommune.

 

Velkommen til vårens siste live-streaming fra Rogaland Kunstsenter i programserien Praxis med kunstnerpresentasjon av Agnes Btffn. 

25. juni kl. 09.00-10.00.

 

Opptak av live-streaming på Rogaland Kunstsenter 25.juni 2020 finnes på RKS You Tube kanal her (51 min.)
Video: Bo B. Randulff

 

Praxis er en serie arrangementer som fokuserer på ulike former for kunstnerisk og akademisk praksis. Dette er en arena hvor kunstnere og kulturarbeidere kan dele og ta del i hverandres metoder, strategier og tenkning.

 

Agnes Btffn er født 1949 i Jarnac Frankrike og kom til Norge i begynnelsen av 1970 tallet. Hun arbeider med performance, skulptur, multimedia, grafikk, maleri, tegning m.m. 

Btffn er kunstnerisk aktiv i hverdagen uavhengig av økonomi, tid og sted.

Hun velger temaer som jordens rotasjonsbevegelser, tyngdekraftens balansekunst kontra solnedgang kulturen og dens statiske tilstand, frykt for burkaen og nakenhet, det tause offeret og det «overdøvende» våpenet, den dogmatiske økonomien…

 

Det meste Agnes Btffn foretar seg i livet flettes inn i hennes kunstneriske virke. Agnes vil særlig nevne valget av bosted, den veiløse kraftbygda Flørli i Lysefjorden.

Mellom 2007 og 2011 initierte hun et kunstnerresidenceprosjekt. Invitasjon til kunst- og kulturmøtet i Chihuahua, Nord Mexico er kommet ut fra dette prosjektet. Det er også blitt laget dokumentarfilm «My head on the mountain» av master student Anna Stoltzmann som besøkte Flørli for 3 år siden. Filmen har blitt vist på flere filmfestivaler som EFF – Edinburgh International Film Festival, Scotland; INDIE CORK, Ireland og ASFF – Aesthetica Short Film Festival York, England. 

I 2016 laget NRK en episode til programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Dokumentaren setter lyset særlig på kunstnerens performative virke.

 

Siste gang Agnes Btffn viste arbeid på et tradisjonelt visningssted var i 2007, med separatutstilling på Hå Gamle Prestegård. Agnes Btffn håper å kunne vise sine kunstneriske undersøkelser i sin helhet en gang, på et egnet visningssted. 

 

Praxis er støttet av: