23.01.20

Pop up: Dag Egil Njaa – In Between Fragments (Epitaph 2020)

23. januar – 26. januar 2020 kl. 12-16
Åpning og kunstnerpresentasjon torsdag 23. januar kl. 12

Verket In Between Fragments (Epitaph 2020) er en audiovisuell installasjon som består av fem parallelle projeksjoner. Materialet er hentet fra videoopptak av komponisten Dag Egil Njaas verk Epitaph (2009) og viser fem musikere som fremfører hver sitt instrument. Selve komposisjonen er brutt opp i sine grunnleggende bestanddeler og settes sammen igjen ved hjelp av algoritmer som samhandler i sanntid og genererer en ny komposisjon i det fysiske rommet. In Between Fragments er en utforskning av grenseflatene mellom det organiske og det syntetiske lydbildet og undersøker hva som skjer med vår opplevelse av et lydverk når databaserte algoritmer samhandler med et fysisk lydmateriale.

Dag Egil Njaa (f.1969) er en komponist, lydkunstner og musiker fra Stavanger bosatt på Nesodden. Hans produksjon spenner fra instrumental og elektronisk komposisjon til interaktive installasjoner, multimediale verk, sensorteknologi og kreativ koding. Njaa er medlem i improvisasjonskollektivet Kitchen Orchestra i Stavanger.

I forlengelse av visningen vil Dag Egil Njaa holde en workshop på IMIR Scenekunst om teknologien som er utgangspunkt for hans siste verk: generative systemer og algoritmer utviklet ved hjelp av statistisk modellering, stokastiske prosesser og maskinlæring. Dato og tidspunkt vil bli annonsert.

Visningen er et samarbeid med nyMusikk Stavanger. 

Foto: Dag Egil Njaa