04.02.19

Sentimental Education Records

 
Sentimental Education Records er en del av Rogaland Kunstsenters regionale bransjeutviklingsprogram med mål om å styrke distribusjon av kunst fra regionen på nye måter. Plateselskapet gir ut og distribuerer verk av kunstnere som jobber med musikk. Programmet er støttet av Norsk Kulturråd.

Kunstsenteret har samarbeidet med kunstneren Busy Gangnes, (LA, Stavanger, Oslo) som jobber med musikk og performance, ofte med feministiske perspektiver. Hun så at det eksperimentelle kunstmiljøet fostret en del musikalske talenter og ville styrke det. Sammen med Gangnes gir vi nå ut fire vinylsingler med et bidrag fra en kunstner fra den norske vestkysten og en artist fra vestkysten av USA.

Vi har valgt ut Skitzosatan, et punk-band fra Stavanger som har spilt konserter på kunstsenteret og kunsthallen, og Telepathe; Linda Lazer fra Sandnes og Julius Smack, som har hatt performance på kunstsenteret to ganger tidligere; Urd J Pedersen fra Sandnes, som stiller ut på kunstsenteret i mars 2019, og Nite Jewel; og tilslutt et musikalsk samarbeid/performance mellom Gangnes og Cory Arcangel fremført på Kaffetrykkeriet på Rogaland Kunstsenter i november 2018.

De to første utgivelsene til Sentimental Education Records er Skitzosatan/Telepathe og Urd J. Pedersen & Brage J. Pedersen / Nite Jewel.  Hver 7-tommer spleiser en artist fra vestkysten av Norge på en side med en artist fra vestkysten av USA på den andre. (Det blir dermed en double A-side, hvor det ikke finnes en b-side, men to A-sider.)

Skitzosatan er et DIY punkband bestående av Olga, Andrea og Guro og startet i Stavanger i 2016. Telepathe ble stiftet i 2004 og er kjent over hele verden for sin elektronika. Urd J. Pedersen er en kunstner fra Sandnes som også jobber med musikk og skal ha en soloutstilling på Rogaland Kunstsenter i mars 2019. Nite Jewel har gitt ut musikk siden 2008 og er velkjent innenfor den elektroniske musikkscenen.

Utgivelsene er trykket på Coastal Town i Egersund i et opplag på 100. Utsalgspris på 7-tommerne er 160,- Gangnes og Arcangels 12-tommer koster 249,-

Utgivelsene er foreløpig i distribusjon gjennom Rogaland Kunstsenter. De kan også høres på Soundcloud:


https://soundcloud.com/user-442521663