Grasrota

kulturtorgillustrasjon

Rogaland kunstsenter har arbeidet med kunstprosjekter i, og om det offentlige rom gjennom en årrekke. Med utgangspunkt i sitt eget nabolag, Nytorget/Stavanger, og tverrfaglige kreative samarbeider har RKS prøvd å skape møter, opplevelser og diskusjoner. bokaØnsket har vært å skape en slags Mulighetsarena Nytorget for kunst, kultur og byutvikling med et lokal gravitasjonsakse.

Initativet som har blitt kalt Grasrota har ønsket å utforske hvordan kunst, kultur og en engasjert befolkning kan skape et bedre bymiljø i Stavanger. Arbeidet har gitt seg utslag i faste installasjoner, temporære arrangementer, nettverk, debatt, kunnskapsdeling og kommunalt planarbeid for Nytorget. Erfaringer fra 2003-2013 er samlet i boken Kunst by befolkning, utgitt av Rogaland Kunstsenter i 2013.

Trykk på bildet for å bla i boka.

Vi har også fått laget en studie av Nytorget utført av Alexandria Algard Architects som du kan lese her:

Under kan du se en videosnutt fra prosjektet Grasrota -fra parkering til park. Et samarbeid med Mona Orstad Hansen, Solveig Landa, Stuart McGarey, Imke Schøberler og naboer inspirert av den legendarisk samfunnsengasjerte tyske kunstneren Joseph Beuys og hans treplantingsprosjekt: 7000 Oaks.